Vecka 34 – 2022. Värmebölja, direktsänd tv och en dag att fira.

Ja husse, vad är det Moha? Jo vet du, jag tycker väldigt mycket om dig. Tänk att nu i dagarna är det 4 år sen vi träffades för första gången. Vart tar tiden vägen?

Nu börjar det regna och då snor jag snabbt åt mig den bästa kudden. Det är ganska mysigt att ligga i förtältet och höra smattret på taket. Jag tror att jag tar mig en eftermiddagslur. Matte du kan väl väcka mig när det är dags för middag?

Titta en snuzze. Han heter Rossi och är 3 år. Hans pappa (FIXUS MR PRESIDENT) kommer från samma kennel som vi. Troy skulle först mopsa lite men matte avledde det med hjälp av osttuben. Det betyder att möta en hanhund är något positivt, man får ett par slick på osttuben. Sen gick vi en kvälls promenad, Troy gick före och visade artigt sina ställen som är värda att nosa på. Jag tycker Rossi är väldigt snygg och han uppför sig som en riktig gentleman. Det tyckte matte också.

Hör ni….. det är ju Helenas röst jag hör och någon nämner Basses namn, men var är de? Troy hoppar upp i soffan mellan matte och husse. Å titta där är dom säger han, de är i den där lilla burken men hur går det till. De är med i TV4 Nyhetsmorgon och berättar om hur man kan få oss vovvar att leta efter svamp. Basse har en kamera på ryggen. Troy tittar uppmärksamt.

Vi åker till Klovsten för att vänta in Helena och gänget. När de parkerat tog Basse över förarplatsen. Troy hade en högljudd åsikt om att Basse skulle hoppa ur bilen så de fick ta en springrunda. Basse kom ur bilen och sen var det full fart på benen.

Helena jag tycker om dig jag tror jag skall pussa dig lite.

Troy tycker att detta är livet. Ligga på en badstrand och tugga på en murken liten bit av en björk som han fiskat upp från botten. Ja man kan undra, kan man kan ha det bättre? Troligen inte.

När det är så här varmt är det skönt att på kvällskvisten ligga i skuggan och tugga på en dentastix.

Det tycker Troy också.

Vi åkte till hemgården i Sparreholm för där finns en halvö som i denna hetta är perfekt för lite lek och bad. När vi kom dit stack Basse och Troy i väg för de hade känt en doft av något intressant. Först började Basse med att köra ett ryggrull sen tog Troy över. Först ned och gnugga kinden i något och sen samma procedur med halsen för att sen avsluta med att vrida sig runt och riktigt gnugga ryggen mot detta något. Allt detta skedde medans matte förgäves ropade på honom och rusade dit. För sent skulle jag säga och matte sa inga vackra ord när hon fått undan honom och såg vad det var som var så lockande för de båda busarna. Ett halvruttet fiskhuvud av modell större.

Nääe fy tusan vad du stinker sa matte. Hur skall vi kunna åka i samma bil. Nu tycker jag att hon är liiite kinkig, det luktar inte alls så illa, jag tycker att det är en lite pikant doft. Nu är goda råd är dyra sa matte och Troy lurades i vattnet för att försöka skölja bort det värsta av det stinkande slemmet. Det blev flera vändor efter pinnar. Nu hjälpte inte med flera simturer han stinker iallafall

Han stinker något så hemskt och även selen är kontaminerad och då va, då hamnar man i hundduschen. Det krävdes två schamponeringar och det gick åt en halv flaska hundschampo för att sanera honom. Jag kan berätta att han blev inte helt lycklig över intvålningen men han slutade i alla fall att stinka. Selen fick också sig en omgång med både tvättmedel och diskmedel.

Näee matte det här är inte snällt!

Halleluja… nu åskar och regnar det, ja det riktig öser ned. Jag kutar i full fart in i förtältet och dyker med huvudet före in i kojan. Troy rusar in i vagnen och hoppar upp i mattes säng. Hoppas det blir lite svalare efter regnet för 30 g i skuggan är liiite för mycket. Lika plötsligt som regnet kom lika snabbt slutade det. Å då när solen kom tillbaka blev det nästan som en ångbastu.

Kväll och lugnet råder på campingen. Då är det gott med en tuggsticka. Jag tuggar av en bit i taget och njuter av varenda bit men så gör inte glupska Troy. Matte får ta och dra ut den långa mjuka biten som nästan sitter fast i halsen på honom. Sedan delar hon den i tre delar med hjälp av en sax. Så då kan han smaska vidare.

I dag är det fredagen den 19 augusti och det är inte vilken dag som helst för det är Troys hemflyttningsdag. Han har bott hos oss i 3 år, fattar inte vart tiden tagit vägen. När han var liten fick han följa med på långpromenaden men eftersom han var så liten fick han åka hundvagn stora delar av turen. Man kan väl säga att han inte var helt nöjd med det arrangemanget. Jag tyckte det var bra med vagnen för då behövde jag inte vakta honom utan kunde sköta mina bestyr i lugn och ro. Man ser att han som 8 veckor gammal valp är en kavat kille, ja faktiskt på gränsen till kaxig. Det får var hur det vill med det för det är i alla fall jag som bestämmer.

På kvällen när det äntligen blivit lite svalare och vi firar hemflyttningsdagen med varsitt smaskigt revben. Matte käkar kräftor och husse intar en rejäl räkmacka. Jo då vi fick smaka lite räkor vi också.

Flera av våra campingkompisar går förbi men vi har inte tid att hälsa på dem. Att gnaga på ben är en väldigt viktig syssla.

Husse och matte undrade vad vi markerade på. Det tog en lång stund innan tvåbeningarna förstod att det satt en liten brun groda utanför staketet på vår altan. Konstiga saker de däringa grodorna. Vi fick inte gå ut och snacka med den så den satt kvar länge. Måste komma ihåg att kolla om den sitter kvar i morgon.

Kvällen är underbar lagom med 23 g. Vi sitter ute och njuter av den svala brisen. Snart är det dags för natt pinket. Både Troy och jag är nog lite mörkrädda. Det var kolsvart på sista turen och Troy morrade hela tiden.

Så då var det dags igen för matte att hjälpa till med en tältflytt. Vi satt på vår veranda och tittade på när tältet kom gåendes.

Ha det bra alla där ute i värmen hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s