Vecka 32 – 2022. Leverans av beställd leksak och hemlig utflykt.

Jag såg på nätet att Magnus på Flens djurcenter fått in några leksaker. Det är kanin och fårskinns klädda grejor, en ser ut som en råtta. Jag skrev via fb till honom och bad allra nådigast om att han skulle lägga undan den till mig. Han svarade mig att den var reserverad för mig, Magnus du är bara bäst. Jag skickade dit matte på direkten för att hämta den och när jag fick den i mina tassar var den min, bara min. Matte retades och körde dragkamp med mig men jag släppte den inte.

Sen försökte Troy ta den och det lyckades han med i ett obevakat ögonblick. Men då morrade jag lite och skrynklade upp överläppen. Jag sa att du…. den är min, ge hit den omedelbart.

Vi hälsade på hos Staffan och Crillan som bor på samma ”gata” som vi. Vi fick jättegoda tomater som de odlar bara för oss. När vi skulle gå tvärstannade Troy och skulle prompt fram till Staffan. Han sa, du vad har du där, det luktar alldeles underbart. Jasså det heter lammfärs, mmmmm ja nu är det ju så här att jag svälter och svimmar snart av hunger, kan du tänka dig att rädda mig genom att avstå lite. Å tänk va, det gjorde han vi fick varsin smakbit, tusan så gott det var. Vi tänkte stanna hos dem men då sa matte kom nu så går vi. Vi undrade båda två, varför då…. fatta hur gott lammfärs är!

HALLÅ….. HELENA…. HÄR ÄR VI!
Vi såg att hon kom körandes med hundtaxin ned för backen och vi blev jätteglada. Men så plötsligt svängde hon in mellan några bilar. Vi blev jätteoroliga för att hon inte hade sett oss. Matte tjatade, men lugna er nu, de kommer efter att hon parkerat bilen. Kan man lita på det?

Troy kutade iväg före oss och hoppade upp på en stubbe där satte han sig och väntade in oss. Men varför sitter du där får frågade Helena. Vi andra undrade också.

Jo det visade sig att på baksidan av stubben fanns några föränderliga tofsskivlingar. Helena sa att nu blir jag imponerad av dig. Fram kom osttuben och nom nom nom, det är väldigt gott.

Vi fortsatte promenaden i härligt väder så där runt 20 grader. Det är väldigt mycket spring för mig, först skall jag länge fram där jag måste kolla på vad killarna gör och sen tillbaka och kolla att mattarna hänger med. Många vändor blir det.

Två voff för omkörning.

Framme vid det stora rastbordet vet vi att det vankas godis. Alla vovvarna vill smaka så det gäller att hålla sig framme.

Helena och Wilma gosade lite med varandra. Hon har nyss kommit ur höglöpet och börjar bli kontaktbar igen. Det är tusan vad de däringa hormonerna ställer till med.

Det var mycket torrt i skogen så vi hittade inte något gott skogsvatten. När vi kom tillbaka till bilarna tog matte fram vattenflaskan med drickskålen. Vi var så törstiga att vi tömde en hel vattenflaska.

Besök på Lida. Nu väntar vi på lunchen.

Matte fick ett litet paket av husse för de firar rubinbröllop.

Nom nom nom, gott med vattenmelon så här på kvällskvisten.

Äntligen lite svalare. Troy intar sin himmelssäng och njuter. Nu tror jag att kvällsbrisen kommer det är skönt.

Vacker är kvällshimlen. Vi stannar en stund och njuter av den och den svala vinden. Nu är det gott att leva.

Vi åkte hem till Basse som sa att kom så tar vi ett spabad. Det hela börjar med ett dopp i lerdiket som är fyllt med någon slags sörja. Mattarna tycker inte om lukten men vad vet de om lukt, jag bara frågar?

Sen rumlar man om ordentligt i sandhögen. Hela kroppen skall gnidas in ordentligt med sand. Det är nog bra med sandpeeling för både hud och päls.

När man är som bäst inpackad kommenderas bad av matte. Väldigt skönt är det efter att ha kört hela programmet. Kom inte och påstå att den där äckliga schamponeringen är bättre.

Dagen avslutas med lite godissök medans vi torkar i solen.

Nu är det varmt, mycket varmt så vi håller till i skuggan i skogen. Matte håller fast oss fyra och Helena försvinner iväg. Nu vet vi, det är spår på gång som slutar med godissök. Wilma och jag sitter tålmodigt och väntar. Basse skäller oavbrutet och Troy låter som om någon blåser hysteriskt i en visselpipa. Helena kommer tillbaka och så släpps vi tjejer loss först för vi tar det lugnt och metodiskt när vi följer spåret. Killarnas körsång stiger till oanad styrka, de vrålar över orättvisan sätt vi fick ett försprång. Sen släpps killarna som far iväg i 180 och vi kommer samtidigt fram till spårslutet. Där finns det korvsnuttar utspritt och vi jobbar hårt för att hitta allt.

Mattarna är nog inte helt riktiga i huvudet. De har med sig massor av vatten och vattnar lite här och där. Jaha ja…. de vattnar svamp som håller på att torka bort. Det gör det för att det skall finnas några när det är dags för Helena att hålla kurs i svampsök med hund.

Tillbaka på campingen orkar vi inte annat än att slöa på kylmattorna.

Fredag em och våra kompisar på campingen kommer och hämtar oss. Vi skall ut på någon sorts hemlighet. Jag leder Micke och Troy tar hand om Nisse.

Så kommer det en egen spårvagn med flaggor. Ombord finns fler kompisar med ballonger serpentiner och en massa godsaker. Det firas att matte och husse varit gifta i 40 år.

Det var ganska eller rättare sagt väldigt varmt men Nisse räddade oss, han bjöd på vatten. Jag kan meddela att det går alldeles utmärkt att dricka ur flaskans kapsyl.

Kvällen avslutades med ett svalkande dopp vid campingens hundbad. Lördagen kommer att helt och hållet gå i slöandets tecken. Vi får bara försöka överleva hettan med kortare promenader.

Augustikvällen infinner sig med sitt mörker. Solcellslamporna tänds och det är underbart med en svag vind och en lagom temperatur. Vi stannar uppe lite längre än vanligt. Det är kvällar som denna vi minns och lever på under vintern.

Ha det bra och ta det lugnt i värmen hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s