Regn och farliga stengubbar

Jädrar vad det började regna precis just när vi kom ut på första morgonturen. Det öste ned och vi dök in i skydd under ett tak där väntade tills det nästa gick över. Sen gick vi rundan och när vi kom hem tog vi en extra sovstund.

Regnet fortsatte och på långpromenaden vi fick på oss dessa hemska saker. Men vi är torra om ryggen när vi kommer hem och det är skönt.

Vi tar en kortpromenad före middagen. Lite konstig är det, vi bor cirka 5 km från slussen och i vår lilla skog bakom husen har vi har rådjur som är helt orädda, bäver som gnager på olika träd och ibland får vi se ett rävpar. Hackspettar av olika slag, harar och ekorrar, det finns också champinjoner, björksopp och blomkålssvamp. Och sen en massa katta-strofer som stryker runt och jagar småfåglar. Vi gillar inte katter, vi går bananas när vi ser dem och matte blir galen när vi skäller.

Troy kör lite spaning efter ekorrarna. Det finns flera i vår skog.

Var är husse med min bil. Hörde matte tala med honom och det brukar betyda att han är på G för att hämta upp oss. Vi kollar noga av varje bil och när vår kommer känner vi igen den.

Matte sa Troy, är detta en svamp som gör att man får en eller två slick på osttuben. Matte vände på dem och sa att vi var duktiga för det var champinjoner så det blev tubost.

Kolla en boll. Men matte sa att den tar vi inte med hem för det är fullt med hittebollar hemma.

Det osar katt här sa jag, osar sa Troy.

Förste vägbyggnadsinspektören Troy. inspekterar vägbygget. Undrar vad det blir när det är färdigt.

Titta sa jag till Troy, husse sitter där och väntar på oss. Matte släppte kopplen och vi sprang att vad vi orkade till honom. Troy vek av för han såg en stilig ung tik som han tänkte rusa fram till men en granne som känner honom lockade på honom och då sprang han direkt till henne som fångade in honom. Glömd var tiken.

Vi kan väl stanna en stund här för det är ju en härlig höstdag. Det kommer flera grannar som vi känner och som det är trevligt att hälsa på.

Nu är det mörkt på kvällarna vi gick lite senare än vanligt för matte säger att vi förbereder oss för vintertid. Jag är alltid lite mer uppmärksam när det är mörkt och när jag fick syn på en läskig stengubbe avgav jag ett dovt morr. Men Moha då det är ju bara en sten grrrrr svarade jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s