Skogsröjargänget samlat och ett lejon betvingat

Så började H&M packa lite i en kasse. Skall vi åka till vagnen? Jaa….. det ska vi och dagen efter träffade vi våra bästa vänner Wilma och Basse. Vi fick kuta runt på fria tassar och så ställde vi oss på en Sten för att göra ett gemensams anspråk på tubosten. Matte tog fram kamera och tog bilden på alla fyra som står bredvid varandra och tittar åt samma håll.

Basse och Troy springer gärna iväg lite före alla för att spana lite. De tar rollen som flockens beskyddare på fullt allvar.

Vad är det här? Luktar konstig….. det är massor av älgpäls och en nyligen uppsparkad grop. Kanske har de gjort nya älgar.

Killarna springer så mycket och med jämna mellanrum tar de en paus för att tigga godis. Ibland har man tur för då kommer osttuben fram men det går bra med Magnussons torrfoder också.

När Helens berättar några skogshemligheter för oss lyssnar vi noga. Vi tiger som muren och säger inte vad hon berättar för oss.

Många stenar finns det och de flesta skall bestigas.

Det finns mycket olika sorters svamp och en del oätliga kan vara väldigt vackra som de här honungsskivlingar.

Matte!? Är det här bra svampar? Ja vännen säger hon det är trattkantareller och dem vill jag gärna ha. Vi hittar rätt många på vår väg genom skogen. Några få taggsvampar fann vi också. Troy försökte sig på sitt markera svamp i mattes korg men det lönar sig inte.

På väg tillbaka till bilarna. Alla är lite trötta efter 3 timmar i skogen. Troy vill sitta en liten stund på en sten och filosofera. Mattarna undrar vad det är som pågår i hans huvud.

Tillbaka i vagnen tar vi en stund med varsin tuggsticka medans det pågår vinterförberedelser utanför. Matte väsnas med en lövblås och då tar vi oss en välförtjänt tupplur.

På långpromenaden hittar vi flera saker att hoppa upp på

Alltså jag gillar inte fula stengubbar eller betonglejon, morrade hotfullt på den. Troy tycker jag är lite fånig och hoppar upp på lejonryggen. Jag fortsätter mitt varningsmorr.

Titta här säger Troy lejontämjaren Eriksson. Jag har allt under kontroll.

Inget vatten i fontänen konstaterar en besviken Troy men det var snart glömt gör därkommer en kompis vi måste hälsa på.

Vi fortsatte promenaden och vid tunnelbanan mötte vi Freja som är en stilig tjej.

Husse var på ett event med modelltåg. Det fanns många fina moduler med fina detaljer. Vi hämtade husse när eventet var över.

Nu är hösten verkligen här, lite tråkigt för i vinter bllir det inte lika mycket aktiviteter med skogsröjargänget.

Titta sa matte! Den grinden till lekplatsen var väl fin.

Veckan är slut så nu är det dags för publicering.
Ha det bra hälsar.
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s