Gosa med matte

Söndagskväll och vi tar det lite lugnt.Troy hoppar upp i soffan och vräker sig på rygg. Matte säger Troy, klia min mage, klia min bröstkorg och framför allt klia låret. Han grymtar av välmående och vill inte att matte skall sluta klia. Matte gosar jättemycket med honom så då går jag och lägger mig i husses knä för att få lite gos jag också. På tv är det amerikansk fotboll som Troy och jag inte är ett dugg intresserade av, vi somnar välmående mitt i goset.

Favoritplatsen. Vi turas om att hålla koll på området utanför särskilt på ekorrparet som har ett bo i trädet utanför vårt fönster.

Vi mötte Snowie en dam på 9 år. Troy blev alldeles till sig och körde igång sitt fjopmprogram. Jag hälsade värdigt på henne och vi enades om att killar är larviga.

Matte nu är det min tur att gosa. Det är inte för mycket begärt efter att klotången varit i farten och klippt av mina tassar. Nu krävs det kli på mage och bröstkorg……länge.

Åh…. vilken tid det tar säger Troy och med en stor suck sjunker han ihop vid dörren. Matte skall ta på sig byxor, tröja, jacka, mössa och så ett par boots. Leta efter telefonen och nycklar ta fram en rulle med bajspåsar och hitta handskarna. Sist men inte minst ta med lite godis. Då så nu är det bara kopplen kvar innan vi äntligen kan komma iväg.

Tjoho vad kul…… det är första lördagen i månaden och då är det snuzzeträff i Åkeshov. Matte skynda dig och släpp ut oss för vi hör att flera kompisar redan är här. Vi träffar Dojo som är Troys kullbror och jag gillar Dojohusse för han ha har alltid tid för mig. Dojo tyckte nog det var lite skönt att komma ut ensam med husse för han har fått en lillebror som tar energi. Längre fram när lilla Yoda växt till sig lite kommer vi att få hälsa honom välkommen i gänget.

Jag måste hälsa på Chaika-matte Petra för det var länge sen vi sågs. Chaika är en riktig trickhund som kan en massa konster. Hon har nyss lärt sig att buga och jag tittade intresserat på särskilt när det visade sig att det lönade sig. Jag körde ett säkert kort dvs. att se söt ut och pussas lite, det fungerar alltid. Troy fick tjänstgöra som stöd när jag ville nå långt upp.

Det kom många snuzzar, matte försökte räkna oss men det är inte lätt för alla kutar runt, vi var iallafall mer än 20 st. Jag steg upp på en sten och stod fint allt för att visa mig från min bästa sida för fotografering samtidigt som jag höll koll på alla. Ja jag får väl erkänna att den nedrans tröja inte satt i vägen.

Foto Hans-Erik Lehndal

Det kom en annan hund som ville vara med och springa. Troy som verkligen gillar att kuta var inte sen att hänga på, jösses vilken fart de fick upp. Sen gick den åt ett annat håll med sin husse och matte och vi fortsatte med gänget.

Troy hade fullt sjå med att hålla koll på var de andra killarna pinkade. Han måste absolut vara sist i den tävlingen så han kan pinka över andras pölar.

Men hallå….. alla hussar och mattar var är ni, hit med godis nu. Vi spanar åt alla håll och snart kom de.

Jag är prinsessa av Aspudden och vet att sköta mig och stå fint. Dojo tittat beundrade på mig.

Efter promenaden gick vi in på kafé Blomman och där beställde jag en hundtallrik.

Oj sa matte när tallriken kom in, den räcker till alla fyra hundarna dvs jag Troy, Dojo och Jerry. Vi satt alla så snällt och fint under bordet när matte delade ut till oss. Lite kul är det att vi alla kommer från samma kennel, Fixus.

Nu är det dags att vila lite efter en härlig fm. Orkar inte gå någon em promenad. Det vill nog inte Troy heller av drömma av ljudet som kommer från honom där han ligger i sin fluffbädd under soffbordet.

Nu är veckan slut och det är dags att publicera bloggveckan. Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s