Tassbad i diket och en smarrig jultallrik

Hallå Elton!!!! Det var länge sen vi sågs. Han kommer ihåg att matte brukar ha gotter i fickan som hon brukar bjuda på. Märkligt att vanligt torrfoder är väldigt gott som promenadpolett.

Spaning efter ekorrar strax innan vi skall gå på långpromenad. Ser du den Moha? Ja Troy det gör jag.

Det måste vara här uppe den där ekorren håller till, ja du vet den som jag ser från fönstret.

Någon har gjort våra rondellhundar julfina. De var väldigt nöjda med utstyrseln och önskade oss en god jul.

Jaha!!! Och vad gör vi här? Jag gillar inte detta ställe. Vi skall förnya era pass sa husse! Troy han far runt och fjompar sig för alla han ser och när han träffar Anita blir han alldeles salig. Jo de är trevliga de som jobbar här de bjuder alltid på gottter.

Nej sa Troy jag tycker inte alls att det är för kallt det är bara lagom, faktiskt helt underbart.

Nu vill jag gå hem och det här är kortaste vägen! Hittar du inte, den vägen du vill gå är en längre väg.

På en stolpe bredvid huset Emmalund i Aspudden fanns denna figur. Han satt överst på en låg stolpe och är på väg någonstans. Han fryser så mycket att han tappat delar av ena örat.

Matte sa Troy. Ja vad är det hjärtat? Jo jag undrar vad du gör? Det är julafton och då är det mycket på gång i köket. Ja… jag är ju 1:e köksassistent så då borde jag ju få provsmaka lite, det doftar köttbullar. Lilla hjärtat du få vänta till middagen då äter alla samtidigt men eftersom du är så duktig assisten får du en liten bit morot. Okey då får väl nöja mig med moroten så länge då. Han lägger sig på köksmattan gnager på moroten och har full koll över köket.

Under tiden matte och Troy grejar med julmaten tar husse och jag en skön eftermiddags lur, zzz

Matte ropar, maten är klar kom och ät. Troy kommer in och säger till mig, kom igen nu Moha, skynda på jag har fixat varsin jultallrik åt oss. På våra tallrikar låg köttfärs rullat till köttbullar, äggula med en räka, lite kokt smörgåsskinka, morotslåda och potatis med en gnutta smör på. Troy börjar äta på sin tallrik, han går på som ett mudderverk. Jag som är finsmakare tar en liten bit av varje godsak, tuggar långsamt och njuter av allt som finns på fatet.
Varför kan vi inte ha julafton varje dag.

Matte sa nu måste vi ta en kvällspromenad sen får vi slappa lite. Matte!!! Vad sjutton är det där för figur som kommer gåendes med snabba steg? Det är tomten sa hon, han är på väg till någon med en massa julklappar i säcken. Vi höll ett öga på tomten som försvann in i en port. Ja tänk vad man kan få se såhär julaftonskvällen, jag undrar bara var han har parkerat släden med renarna.

Nu är veckan slut. Ha det bra och gott nytt år alla.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s