Upphittad husse och promenad med kompisar.

När vi på långpromenaden närmade oss parken började Troy markera att han fått korn på något. Jag undrade vad han känner när jag plötsligt fick en välbekant doft i nosen. HUSSE det är husse, kom igen matte han är här någonstans. Plötsligt får vi syn på honom där han sitter och väntar på oss, vilken lycka jag sjunger lite för honom. Matte släpper oss och vi kutar dit med glada svansar.

Nu känns det som liiite vår iallafall. Det blåser friska vårvindar i våra skägg och det är 5 grader varmt. Jag spanar in något lite längre bort. Stanna, sitt kvar säger matte och då gör vi det.

Troy har en supernos och en supersyn det tog en bra stund innan matte såg korren som satt och stirrade på oss.

Matte gillar inte promenader på isen med han måste bara smaka på vattnet. Matte är beredd på att kunna dra upp honom om han plurrar. Nu gick det bra han fick blöta skägget och klarade sig upp på landbacken.

Trainspotting. När tunneltågen kommer rusar han fram till staketet för att spana in när det kör lite sakta förbi oss. Det är en hastighetsbegränsning på den platsen, kanske pga. ett rälsbrott eller något.

Zzzzzz väck mig när det är dags för middag. Man blir trött av långpromenader.

Vet ni…. jag hittade krokodilen efter att den varit borta länge. Jag tror att matte gömt honom för att hon tycker att han tar för stor plats i sängen. Han är också knölig att ligga på. Vad då tar stor plats jag menar sängen är ju rätt plats för en krokodil, eller hur? Jag lägger råttis på vakt bredvid honom så han inte försvinner igen.

Spaning pågår

På andra sidan gatan kom en pudel gåendes som stretade och drog i sitt koppel för han ville hälsa på oss. Vi sa åt matte att vi vill också hälsa hans matte sa att det var OK så vi gick över till honom. Han heter Bryan och var väldigt trevlig, det räckte med att jag fräste till lite för att han skulle strunta i min rumpa. Å ni vet…. sådana killar gillar jag.

Vilket trevligt väder det är, det blir många stopp för tilldelning av promenadpolletter. Matte tar en del bilder och det är bra för då blir det några till min blogg också.

Vilken härlig eftermiddag! Att få ligga i husses knä och bli bjuden på smaskiga ostbågar, det kan ju inte bli bättre. Vissa godsaker måste ätas med öppen mun för då smakar det underbart och kraschar så där härligt som bara godsaker kan. Troy håller noga koll på att vi får lika många. Många förresten …. de var alldeles för få om ni frågar mig.

Matte….. vad är det här?

Nu händer det spännande saker. Ni minns kanske att vi hjälpte Helena lite med hennes bok om att lära oss att hitta svampar. Boken (Lär hunden söka svamp) har sålt bra och nu har en tidning i Japan fått upp ögonen för boken. Det är en tidning för hundägare där borta. Just nu är en engelsk version under framtagning.

Lördag och lite annorlunda morgonrutiner. Iväg med bilen och när vi närmade oss målet, Hanveden och då skall vi träffa en massa kompisar. Det var ganska bra väder några plusgrader och inget regn. Det vart ett väldigt liv när alla snuzzar skulle hälsa på varandra.

Så då var det dags att ge sig i väg, jag och Troy tog täten och ledde hela gänget på 22 snuzzar i blandades färger och en ståtlig Risen dam.

Kolla här sa Troy och så fick han med sig två andra för att undersöka vad den spännande doften var.

Jaha och vem var ned i diket med forsande vatten tror ni? Troy sa att det smakade underbart. Den stora eleganta Risentiken var också ned och tog en liten slurk.

Nä matte ingen sjupromenad, jag orkar inte. Vi kan väl ta en liten längre tur senare för nattpink.

Ännu en vintervecka har passerat. Ha det bra alla läsare så hörs vi om en vecka.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s