Snö! Skoj med nya kompisar och träff med Wilma

Men blir det vinter igen. Var den inte slut?

Meeen…. det här vädret är väl inte nödvändigt! Nu vill jag gå hem.

Nja sa Troy så farligt är det väl inte.

Äntligen hemma igen, nu vill jag bara gosa in mig i filten för att bli riktigt varm. Mattes virkade filt är toppenbra.

För Troy är bädden under soffbordet bästa platsen. Konstigt han fryser aldrig, undrar vad det beror på.

Vi kom till en park och där var det några mindre hundar som hade skoj. De frågade om vi ville vara med och leka. JAAA sa vi, matte sa åt Troy att nu är du snäll och bråkar inte. Vi hade lite spring efter en boll och Troy skötte sig bra.

Sen kom det en hund till och vi sprang fram för att möta den. Troy som genast hade utsett sig själv som flockledare steg fram först till grinden och hälsade honom välkommen. Sen blev det lite mer spring. En av killarna kände jag igen men det tog en stund för matte att fatta att det var Bryan som vi träffade förra veckan.

Troy på trimbordet. Matte säger att han har ett större skägg än tomten. Han har lite ont i den ena sporren på frambenet. Matte tror att han gjort sig illa när han trampat genom skaren. Vi får hålla lite koll sa matte.

Konstiga rutiner i dag på morgonen. Iväg till Flemingsbergs station och ned till en av plattformarna. In kommer ett tåg och stannar, öppnar dörrarna och surprise där kliver Wilma och Helena av. Alla hälsade vi glatt på varandra ”long Time no seen” Troy passade också på att kolla vad som fanns i kassarna.

Sen bar det iväg till Handen, dit skulle Helena för att hålla ett föredrag om att träna hundar söka efter svamp för ett gäng svampkonsulenter. Wilma fick hänga med oss när vi tog en promenad i området. Först var Wilma lite tveksam om hon skulle lämna sin matte men vi övertalade henne att hänga på. Matte fick träna på att hålla i tre stycken koppel.

Matte var är min åkkorg!

Tillbaka på Flempans station för att invänta deras tåg till Flen. Det är gott om tid så vi tar en fika på Espresso house. När fikat var slut satte jag mig mattes knä. Hårda regler gäller dvs. inga nosar eller tassar på bordet

Foto Helena Andersson

Det var ett bra ställe för de har en glasvägg ut mot väntsalen. Troy hittade en bra plats att utöva spaning ifrån. Inget undgår en vaktschnauzer. Sen hjälpte vi Helena och Wilma till rätt plattform, allt för att säkra att de kom på rätt tåg på vägen hem.

Men så trött jag är. Var god stör ej väck mig när det är dags för middag zzzzzz.

Nu är det söndag och dags för att uppdatera bloggen.

Ha det bra hälsar Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s