Valborgsmässoafton och en gammal traktor

Här pågår det en massa aktiviteter och schnauzerpatrullen inspekterar.

Det är en väldigt stor rishög som samlats ihop. Troy kontrollerar att det är goda brandskyddsåtgärder vidtagna. Schnauzerpatrullen lämnar efter godkänd inspektion.

Härligt med solsken fast det är fortfarande ganska kallt. Troy tycker det är kul att balansera mitt på vippbrädan.

Tilly som är en Dalmatiner försöker få med Troy på ett flockspring men han är förvånansvärt nog inte intresserad. Det fungerar inte ens när hon kör med en öronpuss.

Wilma lägger sig på vakt med sitt vildsvin. Det har varit på rymmen och en av hundarna hittade den när den var på väg till skogen.

Alltså matte! Du väsnades i går med dina elverktyg för att fixa till trallen efter vintern. Och nu fortsätter väsnandet idag med att borra dräneringshål i byttorna . Jo jag förstår att det är lite pyssel med växthuset men varför måste det låta så hemskt. Matte är galen i Ryobi-grejor men jag….jag avskyr dem för de för ett fruktansvärt oljud. Finns det hörselkåpor för hundar.

Äntligen tyst, lugnt och skönt. Kopplar av med en Dentastix och det är härligt.

En tur upp till heden igen och nu är det mycket folk här. Vad gör dom, varför skriker dom? Ni människor håller på med så mysko saker. En vovve skulle aldrig komma på tanken att centrifugera sig, obegripligt.

Hem till stan igen och till råga på allt småregnar det. Vad annat göra en att ta sig en eftermiddagslur. Väck mig när bi åker tillbaka till vagnen. Zzzzzz

På nyheterna hörde vi att polisen jagade någon i en stulen hjullastare längs Hägerstensvägen. De hade kört rätt igenom rondellen vid Axelsberg. Jag sa till matte tror du rondellhunden klarade sig. Vi får gå dit och titta efter sa hon. Där var den den hade klarat sig.

Åter i Malmköping och nu har livet återgått till det normala efter pandemin. Det var bakluckeloppis och vi i schnauzerpatrullen tog en inspektionsrundor. Det gäller också att se till att matte inte fyndar någon skatt. Skam att säga misslyckade vi med det då hon fick syn på en ljusstake för värmeljus.

Det är mycket bättre med skogsturer än loppisar. Basse hämtade varsitt skogsmarinerat revben till sig och Troy. De lade sig bland vitsipporna och smaskade. Wilma tuggade på barken på en gammal gren och jag ägnade tiden åt att tigga godis.

På vägen tillbaka gick vi längs spårvägens spår och Troy skulle absolut upp på toppen. Särskilt eftersom han inte fick gå ned till vattnet.

Nej stopp… sa matte du hoppar inte ned det är för högt. Ditt lilla fjuss du är alldeles tokig. Tjata sa Troy, men han la upp tassarna på matte som lyfte ned honom.

Vår matte är inte riktigt klok. Tommy frågade om hon ville ta chansen att köra runt en liten bit med hans gamla traktor. En med tändkulemotor tillverkad 1937 av Bolinder-Munktell. Ja vist sa hon glatt och iväg hon for. Troy och jag fick se till att inget hände med hennes så vi sprang på varsin sida om traktorn.

Sen gick mattarna till växthuset för mer för fix inför planering. Basse Troy och Wilma hade en konferens och diskuterade våra mattar. Voff sa Troy min är lite tokig fast jag tycker om henne . Voff och voff sa Vilma och Basse samma här. Vi får gemensamt hålla koll på dem.

Ha det bra alla läsare. Nästa vecka säger väderspåmännen att sommaren är i antågande.

Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s