Vecka 30 – 2020

Enligt matte börjar nu årets bästa veckor. Det börjar bli lite mörkare på kvällarna som är hyfsat varma. Vi sitter ute på trallen ända tills det är dags att ta sista rundan för nattpink.
Vattnet i sjön är badvänligt fast jag badar inte, på sin höjd doppas tassar och benen inte längre i än till magen, tantbadare säger M

Efter frukost och att bloggen publicerats väntar vi på att det skall bli dags att gå på hundträffen. Medan den sega klockan tickar på har vi lite bevakning på de retfulla sädesärlorna som obekymrat vippar runt nära vår trall. Kommer de för nära får de en utskällning.

Ett litet nappatag hinner vi också med innan det är dags att åka, ja i dag blir det så varmt att vi tar bilen dit. Det blir efter all lek och bus för jobbigt att gå tillbaka till campingen i den varma solen.

Äntligen kom vi i väg till träffen. Det var inte så många som var före oss, de som var det kom oss till mötes. En ny kille som heter Frasse (en”Westi”) var där, han är 2 år. Wilma kollade om M hade något av Magnus supergodis med sig.

Efter en liten stund var det dags att gå ned till badstranden. Vi måste gå kopplade förbi odlingarna, men vi vill bara gå ned till badet.

Kom igen nu matte, vi är sist!!!

Hosjön är ganska grund cirka 7 m på det djupaste stället så vattnet blir fort varmt, cirka 20 ˚ idag. Alla hundar badade mer eller mindre.

Matte lyfte i oss för vi var väldigt varma och flåsiga! Men det var väldigt skönt så vi simmade runt lite istället för att gå upp på land.

M sa att Troy tog hundsimborgarmärket i dag för han gick i och simmade självmant. Nåja M lockade på honom så det var inte helt självmant.

Troy stannade kvar i vattnet och kollade in de andra som simmade ut för att hämta pinnar.

När man inte badar kan man ägna sig åt att tigga godis. Inez matte Eva blev uppvaktad.

Troys brudar startade ett race för lufttorkning och Troy hängde på

Tillys husse försvann och kom tillbaka efter en stund med en massa fina pinnar. Jag tog hand om en som var väldigt bra. Har lärt mig av Wilma att man först ska gnaga av barken, för den är god.

En efter en av hundarna gick hem. När vi kom upp för backen var det dags för tråk. M skulle rensa lite ogräs på våran del av odlingen. Vi la oss i skuggan av växthuset och vilade oss under tiden hon leker jordfräs. Av det som grävts ned i jorden har bara potatisen kommit upp.

Efter hundträffen är man trött, väldigt trött och då är det skönt med en egen koja som man kan krypa in i. När den står i skuggan är den lite skydd mot värmen också.

Var god och stör ej!!!
Zzzzzzzz

Efter några härliga veckor med ler- och dybad samt rullning i något odefinierbart får matte en allvarlig knäpp. Hon får sådana med jämna mellanrum. Man hammar här i hundduschen och så sätter hon igång men detta evinnerliga spolande med vatten. Denna gång med sånt där super äckligt schampo, man blir helt inbäddad i lödder. Vad har vi gjort för att förtjäna detta. Ni luktar som små grisar svarar hon, hur tusan luktar då små grisar undrar jag? Ja inte av något äckligt schampo iallafall!!

Vänta du grabben snart ger hon sig på dig också!

Det är tydligen väldigt viktigt att spola bort allt schampo, ja men ge tusan i att löddra in mig då da!

Men nu räcker det!, HUSSE rädda mig!

Tur att husse finns och hör ens rop på hjälp. Nu tänker jag sura resten av kvällen, så det så.

Bara för att ha bildbevis till en DRIS- anmälan tar jag en selfi!
President Svante i DRIS (Dvärgschnauzerns rätt i samhället ) anropas.
Hur många gotter krävs för att kompensera detta?

Nu e du billig på blocket matte!

Nå ja Magnus supergodis och en grisknorr kan väll anses som en hyfsad kompensation för plågan av att bli schamponerad.


I dag skall vi hem till stan, det gillar vi inte alls. Men när vi går till vår hage och får springa på fri tass är det rätt OK att vara hemma i stan.

På väg tillbaka till vagnen stannade vi till i Mariefred och besökte järnvägen. Det är skönt att sitta i solen och titta på när verksamheten är i full gång. Stinsen har visat avgång, dvs vinkat med singnalstaven. När tåget lämnar stationen måste man hålla ögonen på stinsen så han inte viftar med den röda flaggan som betyder omedelbart stopp. De gör han om det upptäcks något fel på tåget t.ex en grind inte är stängd eller bromsar ligger på på någon vagn.
Eftersom jag kan hur man gör på järnvägen håller även jag koll på stinsen så jag kan ingripa om det skulle behövas.

Allt verkar vara OK.

Sen försvann husse! Vi hoppade upp på en vagn för att få lite överblick över stationsområdet och bangården.

Ny dag och vi gick ensamma till skogen och tog en lite pardans innan det blev dags att leka markbundna raketer. Det här är nog det bästa som jag vet att få vara på fria tassar i skogen!

På vägen tillbaka går vi över en obevakad korsning. Det kan komma spårvagnar från båda håll. Det är därför väldigt viktigt att titta 👀 noga innan man går över.

På vägen tillbaka festade vi på lite blåbär och drack sjövatten. M säger att det är ok att dricka här för det finns finns ingen farlig algblomning i den här sjön.

Troy tog en sån där liten egen stund för sitt sitta och filosofera. Han gör det ibland, han sitter gärna och tittar ut från en plats med utsikt. Det ser ut som om han njuter av tillvaron. M är snäll för hon låter honom sitta där å glo som tjuren Ferdinand. Han mår nog bra av det för han blir väldigt lugn efter en sån där stund.

Här är det väldigt fint! Vad jag tänker på? Det är min hemlighet.

Tillbaka på campingen för att ta oss en liten vilostund trodde vi. Men nähä da, här skall det väsnas å ha sig med maskiner. M har fått en knäpp igen och nu är det något nytt projekt på gång. Jag går in i vagnen lägger mig under bordet i min koja tills matteknäppen går över eller att projektet blir klart. Troy har lagt sig hos H men är orolig för M för han går ut och tittar till henne med jämna mellanrum.
Vi skulle inte godkänt inköpen av de där batteridrivna väsnande sakerna, undrar om man kan göra ett ångerköp av dem eller bara byta in mot massor av hundgodis. Återkommer med rapport om vad det blir av brädhögen.

Nä nu får du sluta matte, i morgon skall vi upp i hyfsad tid för vi skall ut på något spännande med Helena, Wilma och gänget!

Fredag är en bra dag, vi tog oss till Klovsten för att träffa Helena, Wilma och Basse. Helena hittade något intressant som skulle fotograferas, allt under Basses överinseende som undrade vad det var som var så intressant.

Vi var inte så många hundar vid badet så Troy gick i efter Basse. Han verkar gilla att bada allt eftersom självförtroendet växer rörande förmåga att kunna simma. Å det är klart att inte skall Basse få ha alla pinnar för sig själv.

Ja men hämta pinnen!

Vi coola brudar håller hellre till på bryggan än å plaska runt i sjön.

På eftermiddagen var det dags att åka och handla. På vägen tillbaka tog vi en paus på Grinda Glasscafe. Troy hoppade upp på bänken och tiggde glass. Han har lärt sig att det finns både godisstenar och godisbänkar.

Hemma vid vagnen och nu var det dags att kolla om tomaterna är färdiga. Bakom bladen finns det många goda gula tomater. De är ät klara så jag snor åt mig en eller två innan någon ser mig.

Här kommer den utlovade uppdateringen med resultatet av det blev av det väsnande projektet. Det blev en blomställning av brädhögen.

Slut för denna vecka!
Lev väl och ha det bra till nästa gång.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s