Vecka 32 -2020

Idag var husse med till hundträffen. Jag var väldigt glad över det och satt en stund i hans knä. Ingen annan hund (utom) Troy fick komma nära. Min husse!


Troy såg på långt håll att Jenna var på ingång och var först att springa henne till mötes. Han gillar att retas med henne men har stor respekt när hon säger ifrån.

Sen kom Myra som Troy också är förtjust i, snacka om långbent brud!

Det blev varmt i solen och jag blev så trött av allt spring så husse och jag satt oss i skuggan för att mys. Jag tycker väldigt mycket om min husse och han gillar mig.

Foto Helena Andersson

När vi varit och hämtat lite potatis vid odlingarna såg M att en liten fågel, en stenknäck, förirrat sig in i uterummet och den hittade inte ut. M hämtade en filt och fångade varsamt in den lilla superstressade och jättetrötta pippin. Den fick vila i filten en liten stund för att återhämta krafter.
Vi…? Ja..vi blev kopplade vi för att vi inte skulle försöka ta den när det var dags för den att åter få vara på fria vingar. Vi satt där tålmodigt och tittade på när M försiktigt öppnade upp filten och vips flög den iväg. Den verkar ha klarat sig bra. Den har en kraftig näbb den där lilla gynnaren, de kan knäcka olivkärnor med den så M håller undan fingrarna.

Bild av Helena Andersson

Jah då var det dags igen kammar, kardor, saxar, pincetter och klippmaskiner kom fram. Här skulle fixas med pälsen och plockas öronhår. På en söndag em, det tycker jag inte om, i och för sig passar ingen annan veckodag eller tid heller. Surade ganska länge efteråt och det där jollrandet ”å vad fin du blev” biter inte på mig. Det krävdes en rejäl tilldelning av supergodis för att jag skulle förlåta M för detta helt onödiga tilltag.

Järngänget kom förbi och hämtade upp oss. Det är dags att fortsätta med Basses filmkarriär som svamphund. Här kör vi med positiv träning dvs. belöning av rätt beteende med beröm och tilldelning av innehållet i osttuben.

Vi har så mycket energi i kroppen så vi måste springa och busa av oss innan filmarbetet kan börja. Plötsligt vart vi varse en mycket spännande doft. Det liksom kryper i hela kroppen å man vill åla sig. M upptäckte vad som var på G och kom sättandes i full galopp. Hon satte stopp för ålning i det som luktade så spännande, vad det var? Jo det var en död halvrutten orm, en snok sa M och stoppade ner den i en påse. Vad skall hon med den till kan man ju undra, det var ju faktiskt vår orm.

Helena är inte bara superduktig på att lära hundar leta svampar hon kan även lära mitt hopplösa asfaltsbarn till matte, hon som inte ser skillnad på gula löv och kantareller. Men under över alla under M hittade tre stora fina bleka kantareller! Hon blev jätteglad och frågade Helena, får jag ost nu? Helena skrattade gott åt vår tokiga matte men att smaka på osttuben som belöning det fick hon inte, den tillhör oss hundar.

Vad duktig du är sa Basse.
Foto Helena Anderson

Troy försökte hitta lerdiket men tyvärr så var det helt torrt nu. Fast matte vart inte ledsen för det.

Vi var hem en sväng till stan men det hände inget särskilt. Vi skällde bara ut frallan Messi som bor i samma trappuppgång som vi. Vi var trötta och sov för det mesta.

Åter i Malmköping. Idag var M och vi i skogen för att försöka hitta lite blåbär till lunchen. Troy ville gå ned till sjön för att dricka lite sjövatten M och jag väntade medans han gjorde det.

Eftersom vi letade blåbär gick vi lite annorlunda vägar. Jag fick leda vägen men blåbären börjar ta slut. Det är nog många ute och plockar.

Häråt vi går åt det här hållet!

Troy hittade en trädstam som låg ganska högt upp man fick ta vägen upp på den via en stor sten. Det var en bra trädstam den gav många gotter. Troy gillar att gå balansgång

När man får springa på fri tass och dessutom leda vägen genom skogen blir man full av frön. Tyvärr väntar nog kamning när vi kommer hem. M gillar inte att vi ser ut som vilda skogshundar men kul har vi!

Det var det jag förstod nu står man här igen. Men det är rätt skönt att bli av med alla kliande frön. Just nu är det benhåren som fixas. Ena sidan blev trimmad också. I morgon blir det andra säger hon efter ett besök på Klovsten.

Dags för att träffa järngänget igen men inte Jenna hon är på semester. M och Helens skall försöka lägga igen hålet i hundpoolen. Tommy hade en passande propp så nu skulle den tömmas och göras ren.

Tommy hämtade traktorgrävare och fixade till ett litet dike så det skulle gå att tömma polen när den behöver göras ren och byta vatten.

Troy tyckte att diket behövde vara lite djupare vid anslutningen till befintligt dränering så han fixade till så det blir en bra avrinning.

Diket fylldes med grus och ytan där poolen skall stå jämnades av.

Sen var det dags att lägga poolen på plats. Jag kontrollerade att underlaget var tillräckligt bra och att inget värdefullt var gömt i. gruset. Basse och Troy hjälpte till att dra fram poolen och lägga den på plats.

M krattade upp en liten vall runt polen så den skall ligga still. Helena spolade upp vatten och så var det dags för premiärbad av tassar.

Nu gäller det att alla hussar och mattar håller koll så att ingen snor proppen. Basse var där och försökte men fick inte ta den. Kan riktigt se för mitt inre öga hur någon tar proppen och sen larvar runt och inte låter sig fångas in för att bli av med trofén.

Tvåbeningarna ville ha en kafferast efter arbetet med att fixa poolen. Troy och jag la oss i skuggan slaktade en kaffemugg av papper. Ganska rolig sysselsättning när man inte orkar mer i värmen.

Lördag och alldeles för hett ute. Vi klarade av promenaden rätt tidigt och sen orkade vi inte mer. Att ligga på kylmattorna är det enda rätta. Vid tvåtiden kved M att jag klarar inte detta längre, det är nästan 30˚ 🤯. Vi gick in i vagnen och startade AC:n. Nu ligger vi här inne, jag under soffbordet och Troy på ”hopp upp i sängarna puffarna” med en kyldyna. Vi njuter av svalkan i vagnen, 22˚ är rätt ok så vi blir kvar här inne ett tag till.

Så vart de svalare och då kom det där nedra trimbordet fram. Matte jollrar om att jag är söt men det hjälper inte. Husse skall snart ta bilder på mig för om någon dag är det två år sen vi sågs för första gången. Då säger M att jag måste se ut som en schnauzer med stil inte som någon vild skogshund. Bahhh säger jag , jag är alltid snygg, så det så!

Nu skall vi äta frukost och sen publicera bloggen.

Lev väl till nästa gång

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s