Vecka 33 -2020

Vi åkte till hundträffen lite tidigare än vanligt för M och Helena hade bestämt tid för de skulle göra något innan träffen börjar. När vi kom dit såg vi att Basse satt utanför gården och väntade på att Helena och Wilma skulle komma.

Han såg lite ledsen och ensam ut så vi sprang dit för att göra honom sällskap.

Vår matte, Rossos matte och Helena tömde poolen och skurade bort sanden. Avrinningen vi hjälpte Tommy att fixa fungerade perfekt! Allt Skulle vara klart innan alla vovvarna kom det var därför vi skulle vara lite tidigare på Klovsten.

Vattenstrålar är spännande och väldigt kul att dricka. Troy drack så mycket vatten att han stod å skvala mot ett träd i minst en kvart på eftermiddags turen.

Jenna badade glatt i poolen, ja hon badar ju förstås i allt hon, tokstollan. Hon hade dessutom järnkoll på lillhusses smörgås. Det gick bra för vi tjejer kan ju göra flera saker samtidigt!

Efter att ha plaskat runt i poolen tog Troy sig ett sandbad under däcket. Det skall vara mycket bra för pälsen har vi hört. M är mindre glad men när han torkat och ruskade sig flög sanden all världens väg. Bra sa M som inte vill ha Jehanders sandtag i bilen. Hon är bra kinkig tycker jag.

Vad tror ni Troy hittade för en trofé da? Ja visst en 🎾 och den kutades det runt med. Jag fick styra upp det där lite så jag tog bollen och kutade iväg. Han fick tillbaka bollen när jag tröttnat på den.

Min boll, bara min!!!

Det var väldigt varmt så jag la mig i skuggan vid rastbordet. Det brukar komma hussar och mattar som slår sig ned där. Då kan man berätta att man minsann aldrig får något godis och att de kan göra en god gärning med att bjuda på lite. Fungerar för det mesta bra! Hundmänniskor har ofta godis i fickorna och kan inte motstå en trånande blick från en svältfödd hund.

Lilla söta valpen Benito (en Corgie) kom och när några större hundar var lite för tuffa mot honom gick jag dit och jag fräste i ”STICK Å BRINN BARA, LÅT HONOM VA”. Jag visade alla mina vackra tänder och gjorde ett lufthugg. Alla vovvarna backade och fick plötslig väldigt bråttom att göra något annat det var viss något intressant vid poolen. Sen satte jag mig i närheten av Benito utifall någon annan behövde få på moppo! Små valpar skall man vara snäll mot annat är det med slynglar, de kan behöva lite stryk under stundom. Det är jag också bra på. Benitos husse var väldigt imponerad av mig och sa att jösses vad tuff hon är. Självklart sa jag, jag är vassaste bruden söder om Dalälven. Norr om den känner jag inte till så bra men det kan vara så att det gäller samma sak där. också!
Vad ett lufthugg är? Jo då, man varnar omgivningen med att hoppa upp lite och där uppe i luften slå ihop tänderna så det tjongar om det!

Jag säger…. passa er bara, är ni inte snälla får ni på moppo!
Moha den snälla men farliga valpvakten.

Idag är det den 9 augusti och det är en mycket speciell dag för oss. För två år sen var första gången jag träffade H&M, de kom på besök på Kennel Fixus där jag är född. Min bror Måns hade bara två dagar innan flyttat till sitt nya hem i Östersund. Jag och syrran Mona var kvar och det blev bestämt att det var just jag som skulle flytta till dem. Vilken tur att det blev vi tre! Hur skulle de ha klarat sig utan mig! Snart är det dags att fira min hemflyttningsdag men det återkommer jag till när det är så dags.

Jag knappt 4 månader gammal.
Jag idag.

M säger satt jag är en lurvitutt som behöver trimning så då hamnar man här. Fixar matte har ordnat med ett trimbord här på campingen, vilket jag tycker är helt onödigt. Å så skall man stå fint också M säger att jag står som en påse nötter, vad menar hon med det?

Hemma i stan och M säger att jag är mörkrädd, pyttsan det är jag inte alls. Hon baserar sitt påstående på att jag på nattrundan fick ett allvarligt hjärnsläpp och gapade loss på en utbränd cykelkorg som stod där i mörkret. Ja men.. jag menar den var väldigt farlig för det märktes på lukten. Tyvärr tog hon ingen bild på den så ni fick inte se hur farlig den var. I stan måste man var på sin vakt så det så!

Det finns väldigt fina platser runt där vi bor. Jag tog några bilder, ja jag är inte bara IT- expert jag tar trevliga bilder också. Från vattenreservoaren uppe på Nybohov löper en stensatt fåra ner till sjön Trekanten. Ibland släpper man på vatten från tornet och då blir det som ett litet vattenfall.

Tyvärr inget vatten idag

Nybohovsreservoaren genomgår just nu en större renovering. De har satt upp en inhängnad som gör att det mer ser ut som ett fängelse, tråkigt tycker M som lekt här som barn. Troligen har man tröttnat på allt klotter.

Den är väldigt stor den rymmer 72 200 m³

Utsikten här uppifrån Nybohov är fantastisk.

Äntligen tillbaka i min vagn. Tommy och Basse kom förbi på kvällskvisten för en kvällsfika. Basse är en hejare på att åka fyrhjuling.

Vi har chattat med Helena och nu är planen så att det att i morgon bär av till kohagen. Vi kunde inte gå där förra året då hagen var full med kor. Vissa av dem gillar inte hundar särskilt inte om de har kalvar så därför stod vi över besöket. Nu verkar hagen vara tom och det växer mycket högt gräs där.

Jippie det finns inga kossor här!

Måste hålla koll på alla!

Troy har blivit duktig på att hitta lergropar. De måste man trampa runt i innan man kollar av omgivningen. M suckar och säger, men lilla söta du är det där nödvändigt?
Japp det är det säger alla hundarna i kör!

Mot badstranden! Några tranor kom flygande över oss de svänger sen iväg ut över sjön. De övar nog formationsflygning inför höstens långflygningen söderut. Vi tog oss tid att titta på dem och Mattarna gissade på att det nog var en familj.
Basse är en miniature american shepherd i en färg men i gänget kallas han för tvåfärgad sörmländsk träskhund.

Wilma och Troy hittade några bra godisstockar. Det lönade sig att stå fin på dem. Vi andra fick också.

Äntligen en badstrand! Det börjar bli varmt och vi behöver svalka oss. Mattarna stod och pratade om orm för de såg en liten snok ringla iväg in i gräset. M är inte rädd för ormar men stora spindlar av tarantella typ förvandlar min vanligtvis snälla matte till en mördarmaskin alltså samma beteende som en arg Miss Piggy, Hayate karate! Stackars spindlar.

På strandkanten kände vi att något fanns där nere i leran. Vi gjorde gemensam sak och grävde upp ett stort hål. Troy började äta av leran som fanns där nere i hålet. Då kom taskmörten matte och la igen det fina hålet. Obegripligt

Dags att åka hem till vagnen innan det blir för varmt. Vad den röda dosan på mitt halsband är?
Jo det är en GPS sändare som gör att M kan med hjälp av den se var vi är det syns på en karta i telefonen. I gänget går den under benämningen skvallerdosa.

Det är väldigt skönt att ligga uppe på soffans ryggkuddar efter man varit ute på promenad. I dag var vi ute i 3 timmar innan det blev för varmt. Jag är väldigt trött så stör mig inte!

För varmt att göra något speciellt i dag. Vi drar till Klovsten för att slappa lite. M och Helena skall fixa till lite i för helgens hundträffar. Polen tömdes och gjordes ren sen skulle den fyllas med friskt vatten, det börjar bli en fredagsrutin. Troy älskar att leka med vattenstrålen man undrar hur mycket han dricker?

Jag satte mig och titta på spektaklet för jag är inte överdrivet förtjust i vatten.

Så ser man ut när man lekt med vattenstrålen alltså helt dyngsur han är galen men jag älskar min lillebror trots hans galna upptåg.

Sen tog vi ett snuzzeryck full fart och tvära kurvor.

Sen gick vi ned till stranden och badade. Troy börjar bli badgalen han går i och simmar självmant i synnerhet om Basse har en pinne och simmar runt. (Ursäkta den suddiga bilden)

På vägen upp från badet Stack Troy och Basse i väg en bit. De började rulla sig och gnugga kinderna mot något som låg på marken! Basse tog tag i något och satte full fart med Troy i hasorna.
Fy för den lede kved M de har en död orm, IGEN!
M och Helena lurade till sig den ruttnande ormen via byteshandel med godis. M tog ormen i en bajspåse och sa att den var helrutten men det gick att se att det hade varit en snok, en hyfsat stor. När vi sen satt i bilen körde vi med öppna fönster för Troy stank något så fruktansvärt att något måste göras omgående.

Så går det när man äcklar sig, man blir dubbel schamponerad

Wille och Affes matte Birgitta kom förbi och gav oss tuggpinnar. Troy tröstade sig med en efter tvångsbadet. Nu stinker han av äckligt schampo istället och det är inte bättre tycker jag men H&M är nöjda!

Söndag M kom nu vi skall publicera bloggen sen är det dags för hundträffen.

Slut för denna vecka.
Lev väl så hörs vi nästa söndag

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s