Vecka 34 – 2020

Söndag först frukost och sen publicering av bloggen. Därefter iväg till Klovsten. En husse som inte hade koll på att hans tik (en rottweiler) löpte kom till träffen. Troy for iväg som en projektil för att möta tjejen, han vart totalt fixerad. Han hörde inte att M kallade så hon fick gå iväg och hämta honom, han var så trött av språngmarschen, hettan och att hon luktade ljuvligt. Han orkade inte gå tillbaka så M tog upp honom och bar honom till plaskdammen. Där ställde honom honom i det svala vattnet för att svalka av de heta känslorna. Efter ett tag när han stått i kallt vatten piggnade han till. Å den löpande tiken? Hussen tog henne med sig och åkte iväg så hon var snart glömd.

När han piggnat till gav jag honom lite stryk för att han varit så busig med att kuta i väg och inte komma när vi ropade på honom.

Det var väldigt varmt så vi gick alla ned till badet för att svalka av oss. Efter att ha simmat lite gick vi ut på bryggan för att torka i solen. Det vill säga att jag torkade i solen för Troy måste i igen då flera tikar fortsatte bada och leka med pinnar och det kan han ju inte motstå.

Kolla syrran vilka brudar!

Charlies husse försökte locka i honom i vattnet med hjälp av lite godis men han vägrade ståndaktigt precis som en snuzze skall. Basse och jag tog hand om godiset så de inte skulle förfaras.
I bakgrunden står Tommys Mule som jag älskar att åka med. Det går lagom fort och då den är öppen kommer alla dofter farandes av sig självt man kan bara sitta där och låta nosen njuta. Vi blev bjudna på åktur ned till och upp från badstranden. Troy tyckte det var liiite läskigt så han satte sig i knät på M men han vande sig ganska snabbt.

När M går ut i vattnet så där långt turas vi om att simma ut och kolla att allt är OK

Det var också läge att ha lite vattenlek med en god pinne

Sen hände det något helt oförutsett, husse klev ned i något konstig flytetyg. Han, Tommy och Basse åkte sen iväg ut på vattnet!

Husse kom omedelbart tillbaka, det där är farligt! Men de fortsatte till andra sidan av sjön trots att jag ylade allt vad jag orkade. Troy som inte fattar något ylade med ändå eftersom att jag gjorde det. Charlie tittade på och undrade vad det var som hände.
Efter ett tag kom de tillbaka och jag kunde andas ut!

På vägen till bilen tog M och Troy ett litet övningspass på vippbrädan. Det går galant även åt andra hållet! Lite hopp genom ringarna blev det också!

När vi kom tillbaka till vagnen tog vi en vilopaus vid. Sen fick vi en stor överraskning, Tommy, Anne och Basse kom i Mulen. Jag blev väldigt glad för jag vill åka med och det fick vi.

Basse övervakade körningen och fungerade också som kartläsare utan karta, han hittar bra i dessa trakter.

Åh vad jag njuter detta är det bästa jag vet. Vinden fladdrar i skägget så där härligt. Sitter i husses knä med full sikt framåt och nosen får jobba. Tommy rattar oss med säker hand på nästan obefintliga vägar. En del av dem är riktigt gamla från den tiden det var häst och vagn som gällde för transporter till och från torpen i skogen.

Troy börjar gilla det här också han står i mattes knä med tassarna på framsätets ryggstöd. Efter fm aktiviteter är detta en lagom ansträngande sysselsättning

Vi kom fram till en sjö och husse satte sig på berghällen.

Matte!! Vart skall du?

Mattegalningen gick naturligtvis i och badade. Det är ett evinnerligt badande i den här familjen.
När M simmade iväg var vi tvungna att simma efter för att se att allt är OK!

När vi rycker in som livräddare kallar M oss för mina tokstollar!

På eftermiddagen var det mest vila för oss trötta hundar. Men på kvällsturen kan man iallafall orka med ett dikessök efter sork. Tyvärr var de inte hemma!

Hemma i stan igen. Det är fortfarande varmt så vi sätter oss på en filt i parken. M säger att vi har varit med om så mycket de senaste dagarna så vi behöver en vilodag. Det är ganska OK för oss att sitta här och kolla på alla som går förbi. Troy passar på att få lite gos med M, han älskar att bli kliad på lårens insida så han lägger sig på rygg för att M skall klia. När så sker försvinner blicken i ögonen bort i fjärran och han frambringar ett knorrande läte av välbehag. Från att ha varit väldigt avvaktande till gos är han numera väldigt kelig

Matte….du och jag.

Idag nöjer jag mig med att slöa i soffan ovanpå ett gäng kuddar med ett revben.

Det är i dagarna ett år sen Troy flyttade till oss. Det har varit en år med mycket och han är en liten kaxbert som jag måste fostra emellan åt, för det är jag som är basen här. Men han tar gärna ett steg framåt och går emellan om det är något som jag tycker är läskigt då burrar han upp sig till försvar.
Fast när han kom till oss var han inte stor. Jag lägger upp några bilder får den tiden han kom till oss.

På långpromenaden fick han åka vagn då han var för liten för att gå längre sträckor.

Matte skynda på de är ju lååångt för oss!

Fast jag får väll hålla med om att han är väldigt söt

Tillbaka till vagnen i nutid. Troy kollar av om tomaterna är klara för att plockas samtidig har han full koll på igelkotten som just nu befinner sig i under bilen.

Fredag och vi är på Klovsten. Helena och M städar upp i hundpolen inför morgondagens träff sen går vi till badplatsen. Troy hittade en synnerligen smaskig pinne han ”gömde” på borden.

Vår obestridliga flockledare Wilma övervakade badningen från en bra utkiksplats

Lördag och vi var först. Helena och Wilma kommer inte denna helg de har svampsökskurs med några hundar och deras koppelhållare. Vi passar på och tar ett eget race.

Vi har ett uppdrag så som hundpoolsskötare och fyllde upp poolen med rent vatten

Det är bra matte proppen sitter där den ska så fyll på mer vatten!

Nu är det klart nu kan alla kompisar komma

En salig blandning av hundar

Lilla Benito tog en lite vilopaus!

I kväll skall vi ha picknick med grannarna på campingen. Vi sitter på gräsmattan och tvåbeningarna lyssnar på musiken uppifrån restaurangen. M gör massa goda saker som vi skall äta där. Vi har tagit med oss saker att sitta på och det är jätte trevligt med alla kompisar som kom. Tyvärr fick vi inte undersöka alla kassar som kompisarna hade med, det luktar jättegott på håll.

M när skall vi äta smaskens? Vi vill ha våra Dentasticks nuuuu.

Troy tyckte det var jätteroligt med picknick så han tog en selfi på sig själv och M

Kvällsskymningen kommer och det är mysigt att sitta i husses knä.

Slut för denna vecka lev väl så hörs vi av om en vecka.
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s