Vecka 35 – 2020

Troy älskar att leka med vatten. Han är i hundpoolen eller i sjön hela tiden. Under stundom i något ler- eller dydike

Sa någon något om godis, jag kommer omedelbums.

Godis? Sa du godis?

Harpluttar är väldigt gott och det finns mycket sådant gömt på hela stora gräsmattan!

Hittar du nått? Ja da gottgottigottgott

Hemma i stan igen helt onödigt om ni frågar mig. Men H&M har saker de måste göra i stan, M skall till tandläkaren för årlig kontroll. Ät ett ben säger jag, det håller tänderna friska men hon lyssnar inte på goda råd.
Troy tycker att jag äter långsamt och ligger där och hoppas på att jag skall lämna något kvar. Han väntar snällt för han vågar inget annat. Men det blir inte så mycket kvar när jag är färdig.

Varför äter storasyrran så långsamt? Å vilken tid det tar!

Dags för en långpromenad hemmavid. Gå fint på muren är vi väldigt bra på och det ger godis.

Nä hörrudu invänta din plats som nummer två i godiskön.

Tidtabellshållningen måste Troy som vanligt kolla upp. Inget tåg i sikte så då är de väll lite sena då. Jag såg en hund på andra sidan gatan men den struntade han totalt i han hade viktigare saker för sig.

Nä matte jag vill se när tåget kommer så jag står kvar en stund.

Det blev en bra förmiddagspromenad 3,4 km.

Efter några Magnussons kex till lunch tar vi en vilopaus. Titta va…. alltså snacka om att dunain va? Snarkar gör han som den värsta skogshuggare som drar väldigt stora timmerstockar.

Zzzzzz

Eftermiddagsturen gick via Vinterviken och det var mycket att kolla av då det var ett tag sen vi var här. Sjöfåglarna verkar ha givit sig av för denna gång.

Harald och Elton är två kompisar som bor på våran gård.

Kvällsrundan såg vi något skumt. Undrar vad det här är för upplag på vår gata.

Spaning efter den där beigefärgade katt-a-strofen som troligen bor i vår port. Jag vill snacka med den men det sticker i väg som en raket varje gång vi kommer ut ur porten.

M tittade på bilderna på oss i bloggen och sa MEN SÅ NI SER UT! Nu måste vi ta tag i detta med pälsvård. Inte alls nödvändigt tycker jag, vi är hur snygga som helst som vi är, icke sa M två lurvitutter är vad ni är. Nu undrar jag bara, vad är en lurvitutt för något?
Nu har vi stått på trimbordet i omgångar under flera dagar och det har resulterat i 2 stora avfallspåsar med ull och täckhår. Sluta nu M jag blir ju nästan naken, nä säger hon ingen risk och särskilt inte för Troy som har en päls för att klara ryska vintrar dvs. tjock som en ryamatta.
Sen skall man stå fint för fotografering också, ingen ände på tokigheter.
Tror ni man kan sälja M:s trimgrejor på blocket, billigt ! Ja matte också för den delen?

Ibland får Troy någon sorts ryck. Han revir river och då sprutar det grus, stenar och grenar för att inte tala on hur det dammar. När han sätter igång gäller det att kasta sig ur skottvinkeln, knasboll!

Stubbar som är till för att sitta på är bra, de finns på fler ställen i vår park

Det går bra satt stå på dem också

Överraskning! H satt på bänken utanför vårt hus och väntade på oss. Jag såg honom på lååångt håll och när M släppte kopplen kutade allt vad jag orkade fram till honom.

Dags att åka till vagnen. Vi kom iväg ganska sent på torsdagen så det blev middag på Max. De har fina stenbänkar där som man kan invänta hamburgare naturell på.

Fredag och vi skall åka och träff järngänget. Helena och M städade som vanligt ur poolen från sand och Troy kontrollerade sedan vattenflödet vid påfyllningen.

Jag hittade en skatt, ett halvätet revben. Ja la mig lite i skymundan för att få ha det alldeles för mig själv.

Vi vart kopplade, hela gänget vilket vi förgäves hade åsikter om. Ibland slår de dövörat till de där mattarna. Vi blev insläpade i skogen bakom Klovsten vilket är trevligt i sig men koppel i skogen! Plötsligt försvann Helena in bland träden utom synhåll.
Hallå Helena vad gör du? Jo da, Wilma jag och Basse visste och vi darrade av förväntan. Basse skäller, Wilma och jag piper, Troy fattar ingenting.
Det tar evigheter, flera år innan hon kommer tillbaka.

Var är hon, å vilken tid det tar!

Jag visste det! Yppie, Helena har lagt två blodspår! Ett lite lättare åt oss så att Troy skall hinna med och fatta vad det är som händer. Ett svårare för Wilma och Basse som är experter på detta.
Jag visade Troy en blodfläck och sen hur man letar efter nästa blodfläck, de är som doftande fyrar i skogen som leder till ett spårslutet med gotter. Faktiskt fattade han på en gång vad det handlade om men det var nog för att jag visade.

Här här häng på nu, skynda skynda, kom igen nu det är det bråttom.

Vid spårslutet fanns det massor av godis, rostbiff och lite annat. Det är lite som det där med tvåbeningarna snack om regnbågens slut fast detta är på riktigt. Vi rensade spårslutet noggrant på gotter.

Troy letade lite till men jag kollade efter var Wilma och Basse spår var. Kanske skulle man kuta över dit och kolla så de inte missat något.

I skogen finns det mycket saker. Usch ditt lilla äckelpeckel säger matte. Han har hittat en stor hög med rådjurspluttar och rullar sig i det. Jag gör det inte för det kan betyda schamponering och om det tycker jag …….

Ahhh livet i skogen är underbart!

Efter frukost startar vi upp bevakningstjänsten. Från soffryggen har vi bra sikt ut över trallen. Dessa retfulla vippstjärtar till sädesärlor skulle vi gärna ta ett allvarligt snack med.

Lillebror nu får vi lägga upp en attackstrategi om vi skall lyckas ta någon av dem krävs teamwork

Lördag: Fast vi var i tid hade flera kompisar redan kommit till Klovstensträffen. De kom och mötte oss och alla är snälla kompisar av olika raser.

Våra bästisar Helena Wilma och Basse tog emot oss när ni kom kutandes. Jag sa till Helena att jag är utsvulten kan jag få lite godis.

Vi gör som alla andra hundar på träffen vi springer och välkomnar de som kommer. En för oss ny vovve kom så Troy lägger sig lite på håll och spanar in lite först, det är han som är del svarta pricken i gräset borta vid ingången.
På träffen finns inte så många regler man får springa fritt, plaska i poolen och. leka Men bara snälla hundar får vara med.

Den som kom var en ny bekantskap en Sankt Bernhard kille som heter Azlan. Troy tyckte han var väldigt cool och Basse han och Azlan hade ett litet killsnack, troligen om träffens tikar. Jag hörde inte så noggrant för jag hittade en intressant fläck som bara måste undersökas lite mer

Öh fins det några brudar här?

Matte ropade på Troy men han kom inte på en gång han såsade faktiskt så han fick lite stryk av mig.

Efter ett tag kom Bassehusse Tommy som jag tycker väldigt mycket om. Jag hoppade upp i hans knä och frågade om han inte hade lite godis. Tänk att de hade han och så kan han klia så där underbart. Basse var inte nöjd med att jag lagt beslag på hans husse vilket han missnöjt ylade ut till alla.
Jag satt dock lugnt kvar i Tommys trygga famn.

Matte!! Husse gick ut i regnet och nu åker han iväg med bilen!!

Ute regnar det småspik så vi går i ide. Jag skriver lite i bloggen och snart är veckan slut för denna gång. Troy ligger och slöar lite i soffan ute i förtältet. M har satt på värmekaminen så det är ganska behaglig temperatur där ute.

I kväll är det avslutning på campingens sommarsäsong och restaurangen stänger för i år. Då har vi ljuskväll och hela området är fullt av ljus, vid tändning är alla ute och hjälper till. Det är våran vagn till vänster och M har en massa ljus på bordet. Våran gata har flest ljus.
Vi har vår plats året runt så vi fortsätter att åka hit under resten av året, när vädret är bra.

Söndag och nu är det frukost och sen publicering av bloggen.
Lev väl och på återhörande nästa söndag
Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s