Vecka 16 – 2021

Söndag och efter att ha varit ute i mer än 5 tim på trallen och gått två promenader är vi lite möra.
Då kommer vår matte med varsitt revben att gnaga på. Vi ligger i solen på varsin tjock dyna och smaskar. På campingen är det ganska lugnt utom matte som dansar runt med en lövräffsa. Jack vår campingvärd kom runt till alla och sa att om ni krattar ihop gamla löv och grenar tar vi bort högarna under veckan.
Det vart ett fasligt krattande på många tomter.

Troy tycker att matte skall sluta fixa och gosa med honom istället. Då tar matte en rast och gör honom till viljes. Han som inte brukar vilja sitta i knä tycker nu att det är ganska trevligt.

Hemma i stan igen och som vanligt faller Troy i trans på en traktor i detta fall med en sopmaskiner på släp.

Vid kontroll av fontänen kunde konstateras att vattnet inte var påsläppt. Vi gick lite balansgång på kanten och för det fick vi lite godis.

Troy tycker att de borde fylla på fontänen, troligen för att han vill i och plaska med tassarna.

Matte säger att vi inte får gapa på rådjuren. Denna är troligen en årsunge som är lite vilsen men helt orädd. Det är svårt att göra matte till viljes dvs att sitta tysta och titta!

Här kommer man gåendes och allmänt nosande i godan ro på kvällspromenaden . Plötsligt helt utan förvarning kommer en liten grå råtta 🐀 kutandes från en slänt, den fortsatte sen tvärs över gångvägen. Den tvekade när den såg mig och vände för att springa tillbaka till sitt bo. Men då nöp jag tag i den kastade upp den i luften, den pep högljutt men det brydde jag mig inte om utan slog till den med tassen på vägen ned. Tog ett nafs till och upp i luften igen men då kommer tokiga Troy och vill ta den. Jag fräste av honom, låt bli min råtta! Den är min, bara min men pga det störande momentet tappade jag fokus lite och då hann ned i sitt hål. Jag försökte följa efter men hålet var för litet. Troy rusade runt i närheten av hålet för att se om det fanns en annan ingång till råttans bo.
Lite besviken blev jag över att den klarade sig undan för tänk vilken trofé jag hade kunnat ta med hem till husse. Husse sa att han nog betackade sig för dylika troféer, trist tycker jag för den var väldigt fin. Och den var säkert väldigt smaskig.

Hallå där nere i hålet, men kom ut då din lille gynnare!

Nu är det verkligen vår. Fullt av unga människor och bollar på fotbollsplanen. Vi stannar till ett tag och kollar lite på dem.

Husse for in med bilen i garaget! Vi vägrar gå därifrån, vi sätter oss ned och väntar. Matte säger att vi skall vara tysta men det struntar jag i för jag sjunger (ylar säger hon) så att husse hittar rätt.

Vi var och provade en för oss ny rastgård medans husse var och fick sitt första vaccin. Troy hittade en tennisboll som jag omedelbart tog hand om. Vi kutade på fria tassar tills tungorna hängde som slipsar. Sen var det dags för lite balansgång på stockarna man lagt ut där. Telefonen ringde, det var husse som var klar så vi åkte och hämtade honom. Sen var det mattes tur att gå in och få en spruta och under tiden väntade vi i bilen. Nu är båda vaccinerade och det tycker jag är bra för jag vill inte att någon av dem blir allvarligt sjuk.

Nähä du…. jag har bollen så det så!

Årets första besök på ett café vid fågeltorget, dom har fina utomhusplatser. Matte är väldigt bestämd i att man måste sköta sig när man är på café, dvs sitta fint. Inte jaga duvor eller tigga av de som sitter vid borden intill. Det är ett bra ställe tycker vi, de kom ut med en skål kallt friskt vatten vilket vi verkligen behövde efter kutandet i rastgården. Vi fick smaka lite på mattes panini och det var gott. Vi ser fram emot flera café besök i sommar.

Hmmm det kom ut en snuzze ur porten där borta! Tyst Troy tyst, snart kommer de med paninin.

Matte var är råttan? Den verkar inte vara hemma i sitt bo! Jag letar efter den på hela promenaden men ingenstans fanns den. Nu stannar jag här

Men vad är det här, igår varmt vårväder och besök på caféet. Nu snöslask i sån omfattning att de fodrade regnjackorna kom fram. Det här med jackor kostar matte, det kostar mycket godis det.

Fredagsmys på min födelsedag då är det gott med ett grisöra.

Badgalningen Troy ville i för att försöka få tag i måseländet som simmade runt en bit ut i sjön. Men längre än så här fick han inte gå för matte. Jag, ja jag håller mig på land och avvaktar om han nu till äventyrsvis skulle få tag på måseländet.

Vi kan inte gå över tunnelbanebron utan att Troy måste kolla tåg och vilka som rör sig på plattformen. Matte säger att när hon och husse fått vaccindos 2 skall vi ut och åka både tunnelbana och spårvagn.

Knack, knack låter det i parken vi har undrat vad det är som låter så. Nu fick vi se det är en hackspett!

Här ligger man i soffa och vilar efter frukost, Troy ligger på vakt i fönstret. Raaorr vov vov vrålar Troy och vid ett sådant larm måste man reagera direkt! Jag kutar dit för att kolla vad det är han har sett.
En stor fet röd råtta med yvig svans hoppar runt i trädet. Nej din lilla toka säger matte det är en ekorre!
Ja det spelar ingen roll om det är en råtta (vilket jag fått på hjärnan) eller om det är en tallefjant som hoppar runt, i mitt träd, på min gata, i mitt Aspudden-Örnsberg. Nä nu får ni vara tysta säger matte annars får ni inte sitta här! Tysta, hur svårt är inte det ja om inte helt omöjligt. Vi sitter kvar länge och morrar hela tiden eftersom vi inte får skälla.

En av brudarna, Doris, som bor i vår port är Troy lite förtjust i och då måste man fjompig sig lite för henne.

Men hon blev utkonkurrerad för vår granne Eva kom från garaget. Vi älskar henne och då måste vi hälsa på henne. Vi kollade även av vad hon hade i kassarna.

Då var det dags att publicera bloggen över den gångna veckan!
Ha det bra alla bloggläsare

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s