Vecka 17 – 2021

Efter den vanliga förmiddagspromenaden började H&M att packa i några väskor. Det betyder att vi skall åka till min vagn. Yippie ! När vi kom fram var det solsken, mulet och blåsigt om vartannat. Vi tog en tur genom skogen och då började det snöa!

Matte säger att det är en normal vår och vad man kallar ett riktigt aprilväder. Det är iallafall väldigt fint i skogen med alla vitsippor. Man måste passa på och njuta av naturen även om vi längtar efter liiiite mer värme.

Det var bara 1 + grad ute när det blev dags för en nattpinkatur. Därför blev den blev inte så lång för jag ville tillbaka till vagnen och den goa värmen. Så fort jag kom in hoppa jag upp i mattes säng och gosade ned mig på min sovkudde. Det är så mysigt för när vi båda ligger där kan jag lägga upp min haka på mattes axel å vet ni…. då låter hon lite som en katt. Detta är mitt och Troys paradis, ja jo, även M&H trivs här. Nu måste jag sova minst sju kvart i timmen för i morgon stundar äventyr men det berättar jag om senare. Zzzzzzzz!

Vi tog bilen och åkte iväg för att träffa Helena med gänget Wilma, Basse och Alice vid macken för vidare färd. Vi åkte jättelänge och äntligen kom vi fram. Vi fick springa på fria tassar längs med en skogsväg. Basse stack i väg in i skogen för att kolla något han fått nos på, vi andra hade mycket att kolla av längs grusvägen.

Efter att ha gått en stund kom vi fram till ett hemligt ställe vid en hasselskog där hela marken var full med någon sorts grön växt. Där fastnade mattarna och började plocka.

Jag, basse och Alice måste kolla vad matte gör, vad är det hon plockar och lägger i kogen, jasså ramslök det är inget för oss. Troy var mer intresserad av Alice akterdel än av att kolla vad matte gjorde.

Jag och Wilma lufsade iväg för att kolla om det fanns något annat spännande bakom hasselsnåren. Troy kom och undrade vad vi tjejer höll på med. Tyvärr passerade vi igenom ett snår med massa kardborrar som fastnade i pälsen. Matte hade stort sjå med att försöka få bort dem vilket inte lyckades fullt ut. Misstänker att det blir en stund med pälsvård när vi kommer tillbaka till campingen, suck! Troy stack i väg utom synhåll men kom tillbaka ganska snart för att kolla av vad matte var och hon blev jätteglad att han gjorde så. Jag håller alltid koll på henne för hon har en viss tendens att gå bort sig, misstänker att hon gömmer sig med flit för att jag /vi skall hålla kontakt med henne!

Väl hemma i vagnen åkte vi på en tass- och skäggdusch i hundduschen för att försöka få bort lera och tillsammans med kardan få bort de nedrans kardborrarna. Efter duschen käkade vi lite kycklingkex sen tog vi en vilostund i våra mysiga gosiga korgar. Zzzzzzz

När vi kom hem till stan stannade vi på gatan vi källaringången för att lasta ur bilen. Då kom Messi som var ute med sin lillhusse. Messi vägrade gå för enligt lillhusse väntade han på sin matte. Han satte sig och trots att lillhusse försökte med lock och pock satt han ståndaktigt kvar.

Nu är matte billig, vem vill köpa henne hon går iväg på blocket mot avhämtning. Alltså först upp på trimbordet för kamning och ullkardning sen tass amputation (kloklippning mattes anm). Därpå blev det plockning av öronhår, det killar ända in i hjärnan när hon plockar ut håren i örongången. Sen åkte man i badkaret för att få sånt där äckligt schampo över hela kroppen, fy hundan för schampo- och vattentortyr. Husse den förrädaren kom inte till hjälp så nu stirrar jag ut honom lite. Var är godiset, detta kostar mycket! Troy far runt och försöker lufttorka. Sådär ja nu kom nästa hemskhet fram, fönen. Nu blev vi blåsta också, det är ingen ände på galenskaperna här!

Tillbaka på campingen och titta, titta våra kompisar kommer! Heléna, Wilma och Basse! Nuuuu är det något på G! Vi skall ut i skooogen!

Äntligen, äntligen på fria tassar. Vi spanar in omgivningen innan vi kutar loss!

Troy fick snuzzefnatt och sprang som en dåre över ängen, Wilma satte sig för att kolla på den token. Basse hängde på.

Basse tog med sig Troy för att visa ett av hans favoritställen för bad. Han badade medans Troy absolut måste gå på stocken. Han lyckades vända längst ut på den och kom i land utan att plurra. Annat var det för Basse, förra veckan ramlade han i när han skulle vända längst ut på stocken.

En stock till! Han kan inte motstå frestelsen han måste upp på den.

Helena la ett spår och i slutet på det fanns skinka och annat nar godis. Vi fick leta rätt länge och vi ville inte gå där ifrån förrän vi var helt säkra på att vi hittat allt gott.
Jag menar man kan ju inte lämna gotter i skogen.

På väg tillbaka till campingen visade Basse Troy att det finns ett härligt träsk att bada i! Troy var inte sen att hoppa i, han är en tantbadare dvs han går bara i till magen. Nu på våren det är gott om vatten i träsket Vi andra släckte törsten utan att bli blöta.

Mycket godis vill vi ha och när matte ropar på oss kommer vi pronto och då delar hon ut lite, hon är väldigt snål tycker jag för det tar slut väldigt fort så det gäller att hålla sig framme.

Är helt slut efter att ha varit i skogen. Här på ryggstödet kan jag vila samtidigt som jag kan hålla koll på campingen.

Troy däckade i en av kojorna. I dem lägger vi oss när vi är trötta och vill vara ifred.

På en av promenaderna träffade vi Bosse och Bertil som var ute med sin husse.

Sen gick vi genom vitsippsskogen och där kom en katastrof ja faktiskt två stycken gåendes mot oss mitt på stigen. De kaxade upp sig, sköt rygg, fräste och hade sig, men det kan vi inte tåla, inte här på vår stig, i vår skog!
Vi stämde upp i ett gemensamt ”stick å brinn va” ni skall veta att vi kan skrämma hästar i sken när vi går loss. En stack direkt iväg med raketfart in i skogen och en for upp i ett träd. Jag försökte klättra upp i trädet jag också men jag vet ju inte hur man gör! Troy stod bakom som förstärkningstrupp om katastrofen skulle komma ned. Matte tyckte att vi skulle gå vidare vilket jag tyckte vad dumt men hon kan ibland vara väldigt bestämd så då fick det väl fick bli så. I kväll på nattpinket skall jag dit och kolla om den sitter kvar i trädet.

Idag 1 maj startar sommarsäsongen för campingens långliggare. Det kommer många vagnar och de har mycket jobb med trallgolv och förtält. Troy ligger och kollar så att allt går rätt till.

Jag gör samma sak fast från en lite bekvämare plats i solen. Husse och jag snackar rätt mycket om vad som hände på campingen. Jag morrade lite vid lämpliga tillfällen.

Nu är denna vecka snart slut och det är dags för publicering av bloggen!
Ha det bra alla läsare och passa på att njuta av våren även om den är lite kall.

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s