Vecka 19- 2021

När det regnar hela tiden är det skönt att gosa ned sig i soffan. Viktigt med att kuddarna ligger rätt.

Där säger Troy där är det något! Han hoppar upp på godisstenen för att få bättre sikt!

Jo han har rätt! Det står ett rådjur där! Matte säger tyst till oss, varför då undrar jag.
Nu går vi hem säger hon för vi skall åka till vagnen.

På väg tar vi en Mac Donalds lunch i bakluckan! Det är mycket stränga regler vid dessa tillfällen.
Ingen självservering eller tjuvande ur påsarna man måste vänta på servering dvs handmatning av små kycklingbitar. Mums för vovve säger vi!

Äntligen är jag tillbaka i min skog med vitsippor. Det är så fint.

Tisdag fm. In i bilen och iväg till en träff med Helena och bästa kompisarna Wilma och Basse. De hade med sig Alice. På vägen stannade vi till för att kolla in en hjort som någon gjort i plåt och ställt ut vid ett kalhygge.

Konstiga gubbar på kalhygget och det fanns många av dem!

Äntligen framme och när bilarna parkerats fick vi vara på fria tassar, Troy sprang runt som en tok han hade tydligen massor av energi att bli av med.

Basse och Troy kutade iväg först och de hittade ett vattenfyllt dike som det måste badas i.

Det gäller att få sig en slurk innan han plaskat runt och gräva i dyn för mycket. Den galningen bara måste gräva i dyn. Lerinpackning skall ju vara bra för pälsen har han hört.

Alice och Troy hittade ett rör det rann vatten ur. Det är ju något man bara måste undersöka. Helt genomblöta var de innan de blev nöjda och redo för att kuta vidare.

Vi kom fram till en väldigt vacker plats med en liten sjö, ja egentligen en stor tjärn. Jag stod en stund och beundrade utsikten, varmt väder var det också.
Nu är livet hunderbart.

Passande nog fanns det både bänkar och bord vid sjön och de är perfekta att hoppa upp på för att stå på och tigga godis utan att det blir för trångt. Vi behöver allihopa energipåfyllning.

Wilma och jag gick lite för oss själva och vi gjorde sällskap ned till stranden för att smaka på sjövattnet. Det var väldigt gott särskilt efter godispausen och utan att några badgalningar plaskar runt. Det är lugnt när det bara är vi två och vi klarar av att dricka utan att blöta ned oss det minsta lilla.
Vi är två riktiga ladys you know.

Troy hittade en stor gren ja egentligen en stor stam under vattenytan som har ville rädda men den var lite för stor och tung så han fick ge upp.

På vägen tillbaka till bilarna föll mattarna i trans över späda granskott. Inget märkvärdigt tycker jag.

Hemma på campingen igen. Då sätter matte igång och väsnas med sina elverktyg. Det skulle tillverkas ett ställ för att ställa krattor, spadar m.m. i. Man tror det skall vara lugnt efter skogsturen men inte då.
Vi kryper in i våra kojor och tar en lur medans hon väsnas.
När… Troy är inte brun i skägget han har bara grävt efter och jagat sork i diket.

Zzzzzzzz dubbel zzzzz

Äntligen är hon klar med väsnandet och nu tar vi en liten vilopaus ihop matte och jag. När man sprungit mycket och länge är det viktigt att stretcha ut ordentligt. Mina framben blir väldigt långa och jag är så trött att jag somnar i stretchläge.

Eftermiddagen tillbringas på trallen, ofta i husses knä varifrån man har en utmärkt utsikt.

Tjohooooo här kommer vi. Nu skall vi till Tommys stugor för att städa ut vintern och kratta lite. Matte ropade på oss och sa något om att vi skulle få smaka på innehållet i en osttub.
Vi kommer sa Moha, kommer sa Troy!

Först upptäckte vi att det fanns en massa skinka i blåbärsriset bakom stugorna! Matte var sysselsatt med något en bit ifrån oss men vi hade inte tid att kolla vad hon gjorde. När skinkan var slut hittade jag ett osttubsträd, mycket gott. Det var det matte höll på med!

Snart kom Wilma och Troy och tillsammans rensade vi ostträden.

I vitsippsskogen finns det skogsmöss och vi försökte hälsa på hos dem. Ingen framgång dock, vi får återkomma vid ett senare tillfälle.

Det regnar och det plaskar på ordentligt på förtältets tak, då är det läge att inta myspossition. Har lagt mig på favorit stället och kollar på matte. Ibland är hon till salu på blocket, billigt! Ni vet det är när hon håller på med saxar, ullskrapor, klotänger och schampo.
Men för det mesta tycker jag väldigt mycket om henne.

I skogen hittade vi tre stubbar som stod bredvid varandra i perfektläge för att ha lite dog parkour på.
De var lite vingliga men Troy hoppade fram och tillbaka i flera varv för att få lite godis.

Regn, regn, regn å mera regn. Vid första uppehållet tog vi en koppelpromenad genom köpingen. Där mötte vi Helena och Wilma. Helena hade handen i fickan och det kostar godis till oss alla.

Man blir väldigt trött av detta väder men Troy måste vakta ändå! Han tycker det är skönt med att ha ett armstöd att vila hakan på. Det är fortfarande mycket folk på campingen och det kan man inte lämna obevakat.

Efter en händelserik vecka är det dags att publicera veckans blogg.
Ha det gott alla följare

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s