Vecka 28 – 2021

Nä nu går jag inte längre, det är för varmt. Jag lägger mig i det lite fuktiga gräset här i skuggan och svalkar mig. Du får ringa efter husse så han tar min bil och kommer och hämtar oss!

Efter en stund fortsatte vi och försökte hålla oss i skuggan! Troy måste inspektera bouletävlingen som pågick.

Nu är det sååå varmt till och med matte var i och badade. Hon och Troy var onödigt långt ut tycker jag som höll mig i strandkanten och bara gick i med tassarna. Tvärs över sjön åt det håll Troy tittar finns Tommys badstrand. Undrar jag om han tänker simma iväg dit för att se om Basse är där och badar.

På campingen finns många goda grannar! Nisse i vagnen tvärs över vägen är en väldigt god vän till oss. Han vet exakt var Troy gillar att bli kliad. Jag pussas mest.

Äter du melon!? Jaha och var är våra bitar? Gott….melon är gott!

Vad är detta?! Nu har vi fått på oss något otyg! Flytvästar vad tusan är det för något.
Jasså man skall bada med dem. Konstigt!

Hmm ganska trevligt att simma med flytväst! Man kan ta det ganska lugnt med simtagen.

MATTE….. Matte kasta pinnen då, ser du inte att jag är superberedd att slänga mig i spat och hämta den.

Troy simmar glatt iväg och hämtar pinnen vänder och kommer tillbaka. Han simmar så det skummar svallvågor. Han ger matte pinnen för att hon skall slänga i den igen. Undrar hur länge han kan hålla på?

Nu va. Nu är det jag som har pinnen och den skall inte i sjön igen. Nu skall jag tugga lite på den.

På väg upp till bilen letande vi efter sorkbon, det är alltid en bra och rolig sysselsättning så här efter badning.

MOHA! säger matte, hur kan du frysa så du skakar när det är 29 g varmt? Jaha.. vad tror du? Har men varit i en kall sjö och simmat blir det så! Kall sjö säger matte det är ju för tusan hakar mer än 24 grader varmt i vattnet!

När Nisse går förbi vår tomt ropar Troy på honom och då brukar han komma för att ägna en liten stund åt att leka med honom.

Så var det dags för bad igen matte hoppade i spat. Alice simmade till sin husse och Troy var på väg till dem. Matte ryckte att Troy inte skulle simma så långt ut så hon fångade in honom

Det var han inte så nöjd med men han fann sig i det.

Jag tyckte matte och Troy var för långt ut och simmade dit för att få in dem till stranden igen. Matte påstår att det är svårt att trampa vatten med två hundar i famnen. Ja men simma inte ut så långt då säger jag.

Nu är det för varmt så vi måste få hjälp att svalka oss, vi njuter av att få kalla våta handdukar över oss när vi ligger på kyldynorna.

Troy tycker att det är så skönt att han somnar.

Så vart det kvällsbadet igen ja det är ett fasligt badande vi kommer få simhud mellan tårna allihopa om det skall fortsätta så här. I morgon är det enligt väderspåmannen på tv lite svalare men det återstår att se. Vi skall i alla fall göra något annat är att bada. Kvällen avslutas med varsitt smaskigt revben.

Jag tar in min godbit i kojan för jag vill vara ifred med mitt revben! Sätter mig strategiskt i kojans öppning så ingen annan kan komma in.

Ny dag nya äventyr. Det var lagom värme idag så vi tog en tur med spårvagnen. När vi kom ned till hållplatsen var det många där. Vi väntade tills de stigit på vagnen mot Malmköping. Vi tog vagnen åt andra hållet för på den fanns det gott om plats.

Det var en väldigt trevligt tur och jag tittade ur genom fönstret hela tiden.

Troy var lite tveksam först och hade inget emot att sitta i husses knä. När vi skulle starta från Hosjö för att åka till Malmköping för att äta glass startade inte vagnen. Men efter en avaktiverande och omstart fixade det sig och vi kom iväg.

På kvällen var jag väldigt trött och frös lite så jag la mig på matte och hon knäppte sin jacka om mig. Där låg jag kvar tills det var dags för nattpink.

På nattpinket gick vi utanför campingens staket och plötsligt kom en terriertjej kutandes med kopplet hängande efter sig. Vi stod en stund och snackade med henne, hon var en juste brud. Troy blev väldigt förtjust i henne och hon i honom. Efter ett tag kom hennes matte och så blev hon koppelfånge. De hade inte märkt att hon stack iväg från husvagnen, det tog en liten stund innan de saknade henne. Matten var glad att vi kom och att hon stannade hos oss.

Nu är ännu en vecka slut. Hoppas det blir lite svalare nästa vecka så vi kan komma ut på äventyr i skogen. Ha det bra alla läsare så hörs vi av nästa helg.

Moha the bloggdog

Kontrolläsning pågår av min blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s