Vecka 29 – 2021

Åka hem till stan?! Näee inte jag inte, jag och Moha stannar här.

Matte har konstiga idéer! Även fast det är torrt i bäcken vill hon att vi skall gå balansgång på plankorna.
Vi går i rad, först Troy som följer stigen sen matte och jag sist. Vi skall gå till en blåbärsskog.

Efter några kilometer hittar vi blåbärsskogen, massor av bär finns det i skuggan. Vi stannar ett tag medans matte fyller en liten hink med bär. Under tiden sitter vi i blåbärsriset och mumsar på bären.

Efter skogspromenad är det gott med en Dentasix.

Troy smaskar i sig sin väldigt fort men han får inget av mig för det.

Äntligen dags för skogstur med Wilma, Basse och Helena. Det var en evighet sen. Vi skulle kolla upp hur kantarellerna mår men risken är att de torkat bort. Blåbär finns det fortfarande ganska gott om och lingonriset har väldigt mycket kart. Vi följer Helena tätt i spåren.

Matte ropade du på oss? Ja vi kommer så fort vi kan, har du osttuben med?

Vi hittade ett spännande hål som vi grävde lite i eller ja vi grävde rätt mycket. Plötsligt kom en näbbmus upp ur hålet och då säger taskmörten matte STOPP! Låt den va!
Men hallå den är faktiskt vår! Den försvann ned i ett annat hål så ingen näbbmus vart skadad.

Eftersom vi inte fick ta näbbmusen gick vi istället till skuggan bland ormbunkarna. Vi letade efter vatten men det var väldigt torrt i marken så det fanns inget att dricka. Matte säger att det finns vatten i vår drickflaska när vi kommer tillbaka till bilen.

Troy måste ju ha sitt dagliga ryggrull i skogen.

Wilma hittade en torr kantarell och pekade på den med nosen för att jag skulle se den! Wilma är en superduktig lärare i svampsök. Jag lyssnar alltid väldigt noga på vad hon har att säga mig.

Sen fortsatte vi och så hittade Troy och jag egna kantareller. Vi får smaka tubost när vi markerar kantarellerna. Matte hittade några hon också och fick erbjudande om att få en slick tubost av Helena. Matte tackade skrattande nej. Ibland förstår jag mig inte på tvåbeningar, hur kan man tacka nej till tubost?

På vägen tillbaka till bilarna slöt killarna upp sida vid sida om Wilma som hade en massa hundhemligheter att säga till dem, vad som sades stannar dem emellan men de lyssnade väldigt noga.

Idag är det väldigt varmt igen. Vi tar en kortare promenad för att sen inta vaktläge på trallen. Några långpromenader orkar vi inte i värmen.

Min kompis Tommy kom och hälsade på och honom tycker jag mycket om. Jag älskar att åka Mule och fyrhjulig mc med honom. Han är en av de få jag tycker om att sitta i knät på och bli kliad. Det var till och med så att Troy också ville sitta i knät och bli kliad en liten stund. Tommy kan hundspråket bra.

Nu är veckan slut och det är dags för kontrolläsning innan publicering.

Ha det bra alla läsare där ute i värmen.
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s