Vecka 30 – 2120

Korren matte, korren den är där uppe. Hur får man ned den?

Troy undrar vad det är som ramlade ned från björken. Kan man äta den? Nä säger matte du är stor pojke nu och då måste du sluta äta på allt konstigt du ser!

Utflykt till Mariefred för en tur med ångtåget. Det regnar lite lätt så vi fick nästan hela den öppna vagnen för oss själva. Men vi satt mitt på bänken och där var det torrt hela resan till Taxinge och åter till Läggesta.

Efter en utflykt blir man trött både två- som fyrbeningar. Matte la sig i soffan och då hoppade jag upp gå hennes mage och la mig tillrätta. Vi hade en härlig gosestund och det dröjde inte länge innan vi somnade båda två.

Ut i skogen for vi men tyvärr verkade det som om en jägare strök om kring och höll på med något. Mattarna sa att vi skulle byta skog. På väg till bilarna överraskades vi av ett häftigt regn så vi gick in under ett stort hasselsnår och klarade oss bra där.

Foto Helena Andersson

Ett besök i ett dike med lite vatten han vissa också med.

På eftermiddagen tog vi en tur i en annan skog. Vi kunde få lite fria tassar på en nyslagen äng. Vi hade mycket upplagrad spring i benen. Basse for fram som en virvelvind och han inte helt väja undan för Troy som fick en liten knuff. Alltså inget farligt inte värre än de höfttacklingar jag brukar ge honom. Men jösses så sur han blev! Morrade och skällde på Basse som såg lite snopen ut. Men det hela var strax glömt och de for tillsamman fram över ängen som de kompisar de är.

Sen när vi kutat av oss stod övning i svampsök på programmet. Troy och jag fick kommandot leta svamp, var är svampen sa matte. Vi kutade i väg och letade en god stund och efter ett tag satte sig Troy ned och pekade med hela tassen. Där, där är den matte! Får jag smaka osttuben nu?
Matte var lite skeptisk och krafsade undan lite löv på den plats Troy markerade och där fanns den!
Vi fick alla en liten slick var av den goa tubosten.

Strax därpå hittade Wilma, som kan väldigt många svampsorter, något som kallas föränderlig tofsskivling. Wilma höll en föreläsning om att man även kan markera denna svampsort då den är ätlig.

Vattentortyr det är vad det här är! Ut skulle vi gå fast jag inte ville för jag visste att det var en regnskur på väg hit. Men nähäda ni måste ut och göra både 1:an och 2:an. Och som jag förutspådde dröjde det inte länge innan det kom ett ösregn, matte fällde upp paraplyet och då satte vi oss i skydd vid hennes fötter. Vi hade lärt oss detta när vi gick in i hasselsnåret. Nu är det jag som bestämmer! Nu stannar vi här tills det slutar regna. Vi satt en god stund och tittade på regnet som plaskade på. En person i en bil blev uppenbarligen imponerad av hur smarta vi är för han stannade och gjorde tummen upp till oss!

Nu, nu stannar jag inne i förtältet så länge det är risk för regn. Matte…. Du måste fatta att jag fryser och är våt. Det hjälper inte att du frotterat mig och sen svept in mig i ett torrt badlakan, jag fryser ändå!

Ny dag och på förmidaggsturen såg vi massa bilar på Heden. De hade starten på Violen rallyt 240 ekipage skulle starta.

Nått är på gång. Det packas jackor handdukar och vattenflaskor. Jag tror inte att det är för att vi skall åka till stan. Jag och Troy är på alerten för nu kom selarna fram likaså GPS skvallerdosor!
Nu hör jag Tommys Mule närma sig och vi blir vilda av glädje. Vi skall ut och åka Mule underbart.
Husse satte sig i fram bredvid Tommy med Basse emellan dem.

Vi intog baksätet med matte i mitten och vi två på varsin sida. Så åkte vi iväg och vinden fladdrar så där underbart i skägget.

Jag intog snabbt mattes knä för att komma upp lite och hängde på ryggstödet till framsätet. Jag älskar att åka Mule, det går så lagom fort och alla dofter bara serveras direkt in i nosen!

Troy var mer intresserad av att hänga ut på sidan. Nu förstår jag varför selarna kom fram.

Troy satt hela tiden och kollade ut vi såg kor och hästar och kände doften av massa annat också.

Så var vi framme för att kolla in en delsträcka på Violenrallyt. När det kom bilar med bakhjulsdrift tog vi skydd bakom en uppställd container för då sprutade det grus. Husse tog en massa fina bilder. Jag var mer intresserad av en Jack Russel som var lite rädd. Men jag vet hur man hanterar rädda och blyga hundar så efter en stund blev vi riktiga kompisar.

Matte och vi stod lite på håll och kollade på bilarna som kom i en rasande fart

Sen föll matte i trans. Åh pep hon… en raggazon! En röd sådan, åh en sådan sån har jag haft! Det är väldigt fina bilar.

Efter ett besök på Grinda gård och deras smarriga glass honungsglass. Kom vi hem till vagnen och
jag somnade som en sten på mattes arm. Hon sov nog en stund hon också! Ikväll blir det en lugn kväll.

Söndag morgon. Efter en god frukost är det dags för kontrolläsning av bloggen inför publiceringen. Ha det gott alla där ute i sommaren.

Hälsar Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s