Vecka 31 – 2021

Hallå…. husse vart gick du? Han försvann in i dörren där borta. Jag gillar inte när han försvinner utom synhåll så där! Han kom strax tillbaka med underbar honungsglass. Vi fick smaka av mattes glass eftersom vi satt fint på bänken och inte hade några nosar eller tassar på bordet. Det fanns andra vovvar som kollade på oss och jag kunde se att avundsjukan var stor.

Ibland behöver vi ta ett nappatag med varandra fast vi egentligen inte får busa i kopplen. Matte är rädd att vi skall göra oss illa på dem när vi far runt.

På eftermiddagen går vi som vanligt en patrullrunda på campingen. Vår kompis Daniel är och jobbar några dagar så vi tittar till att allt är ok med hans vagn och förtält, särskilt nu när det regnat så mycket.
Vi alla säsongare här på campingen hjälper varandra med mycket!

Äntligen, äntligen det står en skogstur på programmet. Helena tar oss till en skog för att kolla hur det står till med kantarellerna. Hon rekar tillgången på svamp inför kurser i svampsök hon skall ha med hussar och mattar och deras hundarna. Vi får vara på fria tassar och kutar runt lite överallt. När de ropat på oss och vi kommer kutande så fort vi kan får vi mycket beröm och också lite godis. Lite för lite godis om ni frågar mig.

Vi lufsar på in i skogen som ser ut som en trollskog. Matte säger att man förväntar sig att få se någon av John Bauers figurer. Vädret är kanon lite sol och cirka 20 grader. Det finns mycket att undersöka.

Blåbär är gott sa Basse

Gott sa Troy

Efter lite blåbär tar Troy sitt obligatoriska ryggrull i skogen. Han gnuggar sin rygg ordentligt i den svala fuktiga mossan. Han älskar detta och är superlycklig.

Här sitter vi, Wilma drottningen av Södermanlands skogar och jag prinsessan av Aspudden-Örnsberg.
Vi tittar värdigt och nådigt på aktiviteterna de andra har för sig.

Matte frågade, var är svampen, leta svampen och då for vi runt i sökcirklar runt henne. Troy hittade ett par stora och markerade dem. Alice såg vad han gjorde och markerade hon också. Båda fick belöning för sitt fynd.

Troy sa att nu orkar jag inte leta mer svamp på en stund. Jag tar en paus med en härligt murken trädrot att gnaga på. Vi blev alla koppelfångar för nu skulle vi gå tillbaka till bilarna.
Murkna trädrötter är riktigt trevliga att gnaga på.

På väg tillbaka till bilarna gick vi en kort bit vid sidan av stora vägen. Man har precis klippt gräset längs vägrenen. Plötsligt stannar Wilma, Alice och Basse och de sätter igång ett frenetiskt grävande, alla tre. De får med gemensam insatts upp en riktigt stor fet råtta som Basse tar hand om.

Alltså han är bra retfull Basse som visar mig den härliga fångsten! Men tror ni jag fick göra annat än att titta på den på lite håll. Nä han ville absolut ha den för sig själv. Men när vi kom fram till bilarna fick alla utom Basse sätta sig i dem. Mattarna skulle försöka få tag på råttan utan att han svalde den hel. När vi andra intresserade satt instängda i bilarna körde Helena med ”byteshandel”. Hon strödde ut lite godis på marken och då, eftersom vi de instängda inte kunde ta råttan släppte han den för att käka godis.
Ha ha! Där blev han blåst på det bytet.
Sensmoral släpp aldrig något du inte vill bli av med!

Alla kuddar är mina så det så. Matte frågar om jag verkligen ligger bekvämt? Jo det är bara bra och särskilt när man kan ligga och lyssna på regnet som plaskar på taket.
Jag tror jag tar mig en eftermiddags napp det där med råttjakt är väldigt ansträngande.
Zzzzzz

På våran gata på campingen bor Staffan och Christel. De är våra kompisar som vi hälsar på flera gånger om dagen. Vi är alltid välkomna och får mycket kel. Hos dem växer jättegoda små tomater i en kruka som vi ofta får smaka av.

Jag hjälpte vår granne på campingen med att reservera en plats genom att ställa ut en kon tidigt på morgonen. Egentligen en smal sak för mig men Annelie gav matte ett armband hon gjort som tack för hjälpen. Mycket snyggt tycker jag.

På heden ovanför campingen var det bakluckeloppis. Matte kollade vad som fans till salu. Vi kollade in alla hundar som var där. Vi träffade flera hundar och en tik uppskattade inte Troys uppvaktning utan fräste av honom rejält. Då för första gången visade han ett nytt beteende, han gav han upp sitt frieri, vände henne ryggen och sa till matte, du…vi går nu va? Matte som blev lite paff sa duktig kille kom så går vi.
Ni skulle sett hans hållning när vi gick, huvudet högt med en trippande gång och svansen den var på topp.
Kanske det är som hon säger att han äntligen börjar bli en stor pojke, ja det är ju på tiden han har ju faktiskt fyllt 2 år.

Matte det börjar regna, nu går vi till vagnen, kom med nu kom fort innan vi blir blöta. Vi han precis in i förtältet innan det började regna ordentligt. Det visar hur viktigt det är att man i sådana nödsituationer tar saken i egna tassar.

Nu har Troy hoppat upp på sin favoritplats därifrån har han en bra koll på vad som sker på campingen. Lite skönt tycker han det är att få en handduk på sig som filt.

Själv kurar jag ihop mig i soffhörnan. Jag fryser lite så matte lägger på mig också. Snart blir det varmt i förtältet då husse startat kaminen. Nu påstår hon att jag snarkar! Skulle jag prinsessan av Aspudden- Örnsberg snarka?! Nä det stämmer inte!
Zzzzzzzz

Nu är veckan slut och efter frukosten blir det kontrolläsning av bloggen inför publiceringen.
Ha det gott alla läsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s