Vecka 32 – 2021

På morgonturen mötte vi vår kompis Esset. Han är av rasen Welsh terrier och är jämgammal med Troy. Vi gjorde sällskap, vi har samma rutt för morgonbestyren.

Matte bjöd Esset på godis så vi friade till hans husse och det lönade sig.

På vägen hem tittade vi till stora eken där det enligt matte finns ett ekorrbo högt upp i trädkronan. VI spanade länge efter korren men såg ingen.

På fm turen han vi knappt ut innan det började regna ordentligt. Vi sökte skydd under ett hasselsnår tills det gått över. Vi har lärt oss att söka skydd under buskar med mycket löv när det börjar regna. Vi klarade oss väldigt bra vi var i princip torra. Men vi mötte några som såg lite dränkta ut.

Solen skiner igen och vi gick vidare. Vi mötte en snuzze som heter Freja och hon är 4 år. Hon och jag blev kompisar direkt! Som den värdiga dam hon är satte hon Troy på plats så han ville bara gå vidare. Han muttrade något om sura tikar.

Troy var jätteglad, man har satt på vattnet i fontänen vid Manheimsgatan. Det måste självklart inspekteras!

Naturligtvis måste badgalningen i och plaska runt!

Hoppa i? Är du helt tokig? Jag har visserligen hört talas om Anita Ekberg hennes badande i Fontana Di Trevi men en prinsessa av Aspudden -Örnsberg badar inte i en fontän!

Matte säger att man skall ha ögonen öppna för då hittar man saker. Vi hittade en ny figur enligt temat Daddlarna ”Tribes of nature”. De börjar dyka upp överallt här hemma i stan.

Intill figurerna finns ofta en sån här ”skylt”

Matte tyckte att vi behövde lite hjärngympa! Då får vi gå in och sätta oss på toan bakom stängd dörr. Hon går iväg med bollen och gömmer den. Troy krafsar otåligt på dörren för att hon skall öppna den. Matte säger vänta lite. Dörren går upp och kommando leta kommer. Då sätter vi raketfart för att hitta bollen. Det blir allt svårare ställen hela tiden.

Sen är det dags för toarullen. Matte stoppar in godis i en rulle, viker in hörnorna och sen stoppas paketet in i ytterligare en rulle. Nu får man jobba för gotterna. Jobba sa Troy.

Matte! Har du ätit frukost nu så vi kan bädda ned Råttis? Jag sitter tålmodigt och väntar tills matte bäddat klart. Då hoppar jag upp i sängen och gräver fram en kudde som jag stoppar ned Råttis under. Sen slätar matte och jag till överkastet över kudden och jag kollar noga att hon stoppat om kuddarna ordentligt.
Där får Råttis ligga tills ikväll. Troy som också hoppat upp på sängen fräser jag argt av så han sticker iväg.
Men Moha da…. säger matte, nu är du väl allt en riktig häxa surtant iallafall!
Alltså Råttis är bara min kom det ihåg!

Råtthål hippie ett råtthål! Det måste kollas upp noga om det är någon hemma. Troy stoppar in hela huvudet i hålet och skäller lite. Om det är någon råtta där nere gräver vi med gemensamma krafter.
Nu var det inte någon hemma så vi gick vidare!

På väg till vagnen drabbas vi alla av en plötslig hunger. Vi stannar till på Mc Donalds och matte beställer en QP naturell dvs en hamburgare utan äcklig senap och ketchup inte heller någon dressing lök eller bröd. Vi får sitta med vid bordet men det är hårda regler som gäller, ingen självservering, inga nosar eller tassar på bordet! Det kommer folk förbi och tycker vi är duktiga! Vår QP försvinner rätt fort och efter en slurk vatten är vi redo för resten av bilresan.

Äntligen är vi tillbaka till vagnen. Jag har ett allvarligt samtal med Troy om rangordning och revben. Jag lägger min tass på benet så han förstår att han får ta ett annat ben!

Ett stycke hundrataxi kom till oss! Jippi det är Helena med Wilma men utan Basse. Vi knör in oss alla i bilen för husse har lånat min bil för han skall åka till Mariefred för att träffa några kompisar där.
Matte… söla inte hoppa in i bilen så vi kommer iväg!

Vi åker inte så långt bara några km och efter parkering av hundtaxin följde vi en gammal skogsbilväg. Jag har varit här förut med Tommys Mule så jag känner igen mig.

Men vad ni är söliga, kom igen nu! Men Moha säger matte vart är ni på väg, har ni bråttom. Vart jag är på väg? Ja det får du se om du kommer med någon gång då!

Hallåååå, har ni missat godissten ropar Troy!

Så där ja! Äntligen någon som fattar att man inte bara kan gå förbi en godissten.

Troy sitter och filosoferar! Jag tror han saknar Basse för de två brukar sysselsätta sig med flockspring i skogen. Wilma och jag är inte så sugna på att fara fram i hösta fart bland träd och mossa, vi damer går lite mer värdigt och kollar runt lite vad som finns vid sidan om stigen.

Titta nu är vi framme, vi är vid staven. Alltså det är ett gammalt gränsröse som markerar 4 st sockengränser.

Jo… matte du undrade vart vi var på väg. Det var hit för här finns alltid ostklottar på stenarna. Vi smaskar på för det var gott om dem.

Hallå ropar Troy ner i hålet, råtthålet. Sen börjar ett frenetiskt grävande till ingen nytta för ingen var hemma.

Jasså sa Troy, jag är jordig om nosen. Big deal, han tycker att han är fin så här, lite av en vildmarkslook.

Så var det dags för Troys vanliga ryggrull. Han har hittat en perfekt plats, lite i skuggan med mjukt fuktigt gräs! Nosen gnuggas ordentligt i gräset till mattes förnöjsamhet.

Aha utropar matte. Nu är de snart på G. Lite sol till och lingonen är klara för plockning.

En inte helt torrlagd bäck fick besök av törstiga hundar. Troy måste naturligtvis i och plaska!
Det gäller att dricka innan han grumlat till vattnet!

När vi nästan var framme vid hundtaxin såg Troy något mycke farligt på marken. Han var väldigt försiktig och vågade inte riktigt enda fram. Hans dova morr brydde den sig inte alls om!
Kom nu din stolle säger matte det är en keramikhöna. Vadå det är något livsfarligt fattar du väl sa jag och Troy. Mattarna motade skrattande in oss i bilen, med orden såna tokar va!

Sen började de intressera sig för något på biltaket. En jättestor vårtbitare som varsamt men bestämt förpassades in bland några buskar. Den mellanlandade på Helenas gula T- tröja.

Söndag fm. En frukost med lite extra tilldelning krävdes för vi var jättehungriga efter att i går kväll varit på kräftskiva hos Staffan och Christel. Någon kräftstjärt såg vi inte till men vi fick smaka på en underbar blåbärspaj mums. Nu sitter jag här och kollar att allt går rätt till när de som skall resa hem idag gör sig resklara.

Nu är bloggen klar för publicering. Hoppas ni tycker att den var bra.

Ha det gott alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s