Vecka 33 – 2021

Matte och jag busar lite och jag visar hur farlig jag är. Äh skrattar matte och säger min lilla söta grymlings, sen så pussar hon mig på nosen. Vad ger ni mig för det va? Jag som är livsfarligast söder om Dalälven.

Regn i stooora mängder! Då blir det kortare promenader med de där förhatliga regnjackorna! På kvällen efter middagen säger matte att vi får hitta på något kul nu när det blir så korta promenader. Hon tar godisbilar och slår in dem i papper så det blir små paket. De läggs de på botten av en papperskasse och ovanpå knycklas tidningssidor i hop. Kassen läggs sen på golvet för att vi ska försöka hitta godispaketen. Lite läskigt är det i början att stoppa in huvudet och krafsa fram godiset men efter en stund kör vi på!

Sen blir det plastburkar uppochner över godis. Det är trixigt att vända burkarna. Väldigt små godis bitar tycker jag!

Efteråt blir det en kort tur i regnet och sen säckar vi ihop lite frusna med en handduk som värmande filt.

Var god stör ej!

Tillbaka på campingen och på fm kommer Helena med hundtaxin. Vi ska ut i skogen och kolla lite.

Troy börjar direkt med att söka efter råttor. Han påstår att något är det där nere men de veta tusan om det stämmer!

Helena visar Troy en ny typ av svamp, en Karl-Johan och tanken är att han skall söka efter en sådan medans hon filmar honom. Helena behöver ett nytt avsnitt för att lägga upp det i webbkursen. Matte samlar ihop oss för att vi skall koncentrera oss och fokusera på svampsök. Helena startar filmen säger tagning, då kommer sökordet och vi startar sökandet.

Foto Helena Andersson

Det går bra, alla hittar något. Troy hittar en liten Karl-Johan som han sätter sig bredvid. Du är duktig Troy, ja den är inte stor men god säger Helena. Strax intill hittas även brunsopp.

Wilma och Troy delar väldigt snällt på innehållet i osttuben. Det lönar sig att hitta svampar.

Foto Helens Andersson

Matte får lära sig massor om svamp av Helena så går hon också och letar. Inte lika bra som vi förstås.

Foto Helena Andersson

Wilma fick plötslig väldigt bråttom iväg och jag hänger omedelbart på. Hon har troligen fått syn på en ekorre för då brukar hon sitta och titta så där. Jag spanar av området men ser inget. Efter en stunds kollande på absolut ingenting går vi tillbaka till mattarna som står och väntar på oss.

Troy stack i väg till ett träd och var lite vaksam på något som låg på marken. Matte såg genast att han betedde sig lite försiktigt och höll lite avstånd från något. På marken låg en hackspett och matte sa att den verkar vara självdöd. Stopp sa matte till Troys den får du inte ta. Hon tog två pinnar och lyfte upp den i trädet. Så är naturens lagar, ibland hårda. Lite synd på en så fin fågel tyckte mattarna.

Det har regnat väldigt mycket och det finns fina vattenhål överallt. Wilma han släcka törsten innan badgalningen var i och plaskade runt. Vi såg många vattenhål och alla skulle han plaska runt i.

Efter ett besök i ett vattenhål var det dags för dagens lyckorull. Han åbäkade sig så till den milda grad att t.o.m. Wilma tog sig ett litet ryggrull vilket inte hör till vanligheterna.

På eftermiddagagsturen hittade vi ett ställe som vi är säkra på att det finns sorkar. Vi nosar runt och försöker hitta flera av ingångarna. Matte säger att vi låter som små grisar. Fnys säger jag, inte alls! Vi låter som en snuzze på råttjakt ska, så det så. Har väll aldrig hört på marken, smågrisar va!

Jaha nu sitter fint på en godissten så hit med gotterna! Å vad långsam du är matte!

Så då är veckan slut. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s