Vecka 42 – 2021

Jag har kommit underfund med att Essets husse har godis i en liten påse i sin ficka och när jag lägger an min bästa sötlook kan han bara inte motstå mig. När jag sysslar med så allvarliga saker som att tigga håller sig killarna på respektfullt avstånd. Säger bara en sak till dem, godiset är mitt!

Så var det dags igen en ny boll till samlingarna! Denna var lagom stor och inte så hårt pumpad, helt perfekt! Den måste med hem!

Troy har full koll på alla i området. Han undrar förstås om de som sitter där borta kanske smaskar på något gott.
Han skulle gärna springa över dit och säga att han minsann svälter!

Att ta en titt in i kaninhagen är alltid kul. Hemma har vi torkade kaninöron, undrar om de som sitter där smakar likadant?

Nya rutiner för råttis är nu införda. Råttis får lov att vara framme på dagen men efter middagen grävs han ned i sängen under mattes kudde, där får han stanna hela kvällen och natten. Innan John Blund kommer till mig kontrollerar jag att han ligger där han ska och att han mår bra.

På idrottsplatsen har de något för sig i mörkret. De leker någon sorts ringlek. Vi står kvar en stund och tittar på.

Där, där….bakom ett träd ligger en katastrof och sover, mitt på ljusa dan! Har väl aldrig sett på maken de brukar bara vara ute sent på kvällen och natten. Den fick ett högljutt uppvaknande då vi gapade loss rätt rejält innan matte satte stopp för det roliga.

Om vi nu inte får fånga en and till middag matte kan du väll tänka på att det snart är Mårten gås. Vi tror bestämt att de där två kanadagässen skulle passa perfekt till Mårtensafton, ja det är vi säkra på!

Nere vid vattenfallets utlopp i sjön trekanten är det är liksom som en liten bassäng. Troy vill i och bada men matte säger bestämt att smaka på vattnet är ok men det är för kallt för att bada där. Bada ja inte har jag då tänkt hoppa i, det är bara badgalningar som sysslar med sånt.

Helt plötslig började det regna och vi hade minst 2 km promenad hem. Vi var alla helt genomvåta när vi kom hem. Gudars vad jag frös. Matte gnuggade mig nästan helt torr med ett badlakan. Sen la jag mig på mina kuddar i soffan och eftersom jag fortfarande var lite ruggig så var det skönt när matte la en torr varm handduk på mig.

Nu gosar jag här och jag stannar här hela kvällen, några pinkaturer blir det inte tal om, förstått! Jag går inte ut förrän det slutat regna.

Det har regnat väldigt mycket så på kvällsturen var det riktigt lerigt på gräsmattan. Jag prinsessan av Aspudden-Örnsberg vill inte bli smutsig om tassarna så jag går på sträckstenskanten hela vägen.

I dag var det fönsterbord till frukost. Jag äter lite långsamt till skillnad från matmonstret Troy. Han kastar i sig maten för att sen försöka snika sig till lite av mitt. Matte säger att han får inte äta mer än sin portion då han börjar uppvisa en viss liten rondör. Därför har jag fått denna lyx att äta i lugn och ro vid mitt fönsterbord eftersom jag delar med mig av min mat. Jag menar Troy har varit min sen han var 8 veckor så han är min valp så när han tigger mat av mig får han lite.

Titta det är den nya tunnelbanevagnen. Matte säger att det heter tunneltåg och den typen heter C30.

Alltså nu är jag sur, dödligt sur, här hittat man något smarrigt i gräset som jag smög i mig utan att någon såg något. Matte påstår nu att jag luktar illa ur munnen, ren kattskit påstår hon. Nähä hon vill inte ha någon puss och jag åker på en extra utökad tandborstning. Vad ger ni mig för en sådan behandling va? Tandkrämen smakar rätt bra men det tänker jag inte berätta för henne!

Något är på gång för skvallerdosorna har monterats på på våra selar. Vi packar in oss i bilen och efter ett tag i bilen ser vi att vi är i Berga. När husse parkerat bilen tjuter vi av otålighet för vi vet vad som väntar, en snuzzepromenad med fina söderortsgänget.

Foto Eva Holm

Så är det dags att knata iväg, första biten går vi i koppel för att vi inte skall springa in och hälsa på dem som bor här i början på gångvägen. Jag får gå lös lite innan matte släpper Troy för jag håller mig tätt intill matte när hon säger att jag skall gå fint. Troy är lite mer sugen på att springa och vill gärna hälsa på främmande personer så han får vänta lite längre.
Matte räknade till 15 glada svansar!

Äntligen på fria tassar och när matte säger FÖRE, då kutar vi iväg och vi tar täten, för vi hittar här. Så härligt det är att få sträcka ut i full galopp, det var ett tag sen! Mycket springa blir det för vi måste ofta tillbaka och kolla var matte är.

Plötsligt vart det tvärstopp i snuzzekön, en spännande doft kom från diket. Det måste undersökas noga. Lite längre bort hittade Troy ett sorkbo i diket men han hade inte tid att undersöka närmare då alla kompisar rusade förbi och matte ropade ”kom igen Troy”. Då fick han bråttom.

Väl hemma tar vi en tupplur, det är skönt att vila efter en sån härlig promenad med en massa kompisar.

Troy tog sin favorit plats i fåtöljen. Nu inväntar vi in eftermiddagsfika, då får vi våra Dentastix.

Spela Bingolotto du matte jag slumrar här på soffan. Väck mig om du vinner några gotter som jag måste ta hand om.

Nu är veckan slut. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s