Vecka 43 – 2021

Ja ha där kommer de där stora fyrbenta åbäkena igen med människovalpar på ryggen. Matte säger att vi skall vara tysta och sitta fint vid sidan om parkvägen när de skall gå förbi. Men tusan hakar det är väl de som skall flytta på sig för en prinsessa. Flera av de vuxna tyckte vi var väldigt duktiga som satt där.

Vi tog en tur genom Gamla Stan, det kallas för social träning i stadsmiljö. Matte tyckte att de målade lådorna var fina.

Hemma igen och nu var det dags att hämta Råttis från nattlägret. Med ett stadigt grepp tog jag honom till korgen under soffbordet. Här får han vara tills efter middagen då bär det av till sängen igen.

Sedan övergick jag till att försöka döda en fotboll. Troy tittar intresserat på när jag jobbar frenetiskt.

Kolla vilken brud sa Troy. Han fick gå fram och hälsa för mattarna kom överens om att det var ok. Hon heter Wilda och är 1 år. Troy fjompade sig lite för henne men höll sig lite lugnare än han brukar. Vi stannade en liten stund och minglade lite.

Matte kan vi gräva ned Råttis nu?

Vi åkte till hundhagen och där fanns redan en vovve. H&M pratade med hussen och alla var överens om att det gick bra att vi kunde vara samtidigt i hagen. Hon heter Layla av rasen Jack Russel och är 9 år, en pigg och rask dam. Vi hälsade på henne men ganska snart övergick vi till vår lek med snörbollen

Matte och Troy kör lite övningar bl.a. att springa balansgång på stocken.

Vid slutet av stocken hoppar man över till stenen. Det här tycker Troy om. Därefter hoppade han upp på ett stort bord och där övades sitt, stå, ligg och high-five. Han gör ju för tusan vad som helst för lite goddis! Fjäsk säger jag mattefjäsk.

Kom igen Troy sluta med mattefjäsket och kom och lek med mig istället! Försök och ta snörbollen om du kan!.

Nähä jag jag lurades bara, jag släpper inte den!

Tillbaka på campingen. Vi tar en patrullrunda och kollar av att allt är ok. Det är lugnt och vi tror att igelkotten har gått till vintervila. Det blir en tidig kväll för morgon är det tidig uppsittning så vi hinner till vår träff med skogsgänget.

Äntligen….äntligen på fria tassar i skogen med Helena, Wilma och Basse. Måste hela tiden hålla koll på att mattarna hänger med. De fastnar på många ställen för de hittar svampar.

Väldigt trevlig väder det är 12g varmt och uppehåll, någonstans där bakom molnen finns solen. Det finns många ställen att kolla av. Vi hittade ett härligt dike att gräva i.

Troy tog sit obligatoriska ryggrull i mossan. Matte hade full koll på att inte skvallerdosan lossnade från selen. Han håller på en bra stund och gnuggar ryggen mot marken.

Troy vart helt tokglad när han hittade en påse full med alldeles underbara hundköttbullar. Den låg i Helenas korg och mattarna kastade sig över honom för att stoppa honom. Han märkte vad som var på gång och då försökte äta så många som möjligt innan de han fram.

Basse och jag kollar av omgivningen uppifrån en stor sten.

Plötslig händer det, vi kom till en köttbullebacke De bullar som inte Troy han äta upp låg utspridda i backen.
Ja de veti tusan hur det gick till men det fans ingen tid att fundera på det, det var bara att leta på. Det tog tid att hitta alla bitar. Vi fick jobba på bra men till slut vad alla hundköttbullarna uppätna.

Vi kollade noga av att Helena inte hade några dolda köttbullsgömmor innan hon fick gå vidare. Ibland får vi göra gemensam insatts när det gäller godis.

Är ni med då?

På eftermiddagen slumrade vi gott och efter kvällsmaten var det dags för lite skrämsel jobb. På med minikapporna som har en stor spindel. Sen gick vi ned till hållplats Trumslagarskogen för att titta på spökspårvagnarna.

Huva så hemska vi är. Fast om sanningen skall fram är jag lite mörkrädd av mig. Spökspårvagnarna var fullsattaa så vi gick hem till vagnen och tog kväll dvs zzzzzz.

Nu är veckan slut och därmed denna bloggvecka. Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s