Vecka 45 – 2021

Raorrr! Sa Troy, det hoppar omkring en ekorre i träden utan för min utkiksplats och det gillar jag inte!

Inte sa Moha där hon låg överst på kuddhögen i soffan.

Ja ja sa matte, den bor där i ett av träden så det får du finna dig i!

O

Vi vägrar gå ut för det regnar! Kom nu sa matte nu det har slutat. Men se det hade det inte alls gjort utan här släpades man runt på en dasstur i regnet. Fy tusan för iskallt vatten på ryggen och utan regnjacka, anamma vad jag frös när vi kom hem. Jag gillar egentligen inte regnjackan men det är mattes jäkla ansvar att se till att vi får på oss dem när det behövs. Efter att ha blivit tasstorkad och sen frotterad över hela kroppen vill jag vara ifred under min fina frottefilt. Här tänker jag ligga och sura tills jag tinat och fått upp värmen..

Till och med Troy ville ha filt på sig, han som annars aldrig fryser! Den killen har en otroligt tjock päls. Hans pappa kommer från Ryssland och matte säger att han har en päls för att klara de sibiriska vintrarna.

Nu är det vinterhalvår och då blir det lite andra rutiner. H&M har hyrt hundhallen i Haninge i dag och efter en kortare dasstur i regnet gav vi oss iväg. När vi kom fram kände Troy igen sig och tjöt av lycka. Han älskar att följa matte och ta alla hinder som de tagit fram. Jag vill hellre titta på så jag lägger mig i närheten av husse.

Först får vi en liten lekstund med bollen under tiden som hindren tas fram. Troy tar bollen och springer i väg.

Jag är inte lika snabb som han men då genskjuter jag honom och på så sätt får jag tag i bollen.

Matte arrangerar hindren så att det blir en bana. Troy vill rusa iväg och ta alla hinder på en gång. Matte manar till lugn och han får sitta en stund först, ivrig väntande på att få startkommandot.

Vippbrädan. Den tycker jag är för läskig men inte Troy. Han är duktig på att vippa över den och matte leder ner honom till det röda området. När den vippar över måste man gå hela vägen och sätta tassarna på de röda fälten annars räknas det som fusk.

Höga bron. Matte får tjata på Troy att han skall ta det lugnt och vänta på henne. Med rätt stöd av matte och osttuben framför nosen fixar jag också bron men det är rysligt högt och den är väldigt smal.

A hindret. Matte manar Troy att ta det lugnt, han tycker att hon är långsam.

Däcket. Det är ett lätt hinder som jag tar utan tvekan!

Troy har fokus på osttuben

Efter ett ett tag tar vi en paus. Troy drack upp en hel skål med vatten och sen ville han fortsätta. Men matte sa att det fick räcka!

Efter ett pass i hundhallen tycker Troy att det är det skönt att ta sig en lur i favoritfåtöljen. Han gillar nya bollen han fått av husse så den tog han med sig. ZZZZZZZ

En boll matte, en boll. Kan vi ta hem den? Men snälla rara sötnosen sa matte, du har ju massor av hittebollar hemma.

På kvällsturen blev vi utsatta för ett riktigt spektakel. Vi har fått varsitt lysande blinkhalsband.

Tågkontroll. Vi undrar vart alla ska som stiger på? Vi kollar vi om det är någon vi känner om stiger av tåget.

En kanin, två kaniner tre… många kaniner. Troy fick en tillsägelse att inte skälla så han sitter spänd som en fjäder beredd att ta en om den skulle våga sig över staketet.

Solen skiner idag och det var vindstilla. Det var skönt att vara ute i den så vi passade på att gå ut på Sjöberget för att njuta av utsikten. Fast vi bor nära innestaden har vi finna promenadområden.

Vi tog en tur till Uppsala. Promenaden gick först i stan sen längs Fyrisån. Som vanligt tar vi en titt från en bro men vi såg inga spännande saker.

Veckan är slut och dags att kontrollera att matte skrivit rätt.
Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s