Vecka 46 – 2021

Tystnad, spaning pågår! På vad undrar ni? Tja…. katta-strofer, hundar, råttor och framför allt bollar tycker Troy

Bollar bollar och fler bollar.

Alla kassar måste undersökas noga säger den ständigt hungrige och godissugne Troy. Matte blir lite eller rättare sagt mycket besvärad när han dyker ned i grannens matkasse. Grannen skrattar bara och frågar om han hittar något gott.

Vi mötte en vit snuzzetjej. Efter att ha hälsat på varandra vände vi uppmärksamheten till hennes matte för att se om hon hade några gotter och se det lönade sig.

Knack, knack knack. Högt uppe i ett träd, som står bakom vårt hus, satt en större hackspett och hackade på stammen. Vi stannade en stund och tittade på den.

Husse smet iväg före oss. När vi kom ut ur porten plockade vi upp ett spår efter honom. Först bar det iväg till soprummet och sen fortsatte spåret till garaget. Där tog det stopp framför garagedörren. Vi kunde konstatera att husse hade åkt iväg med bilen.

Vi kom till Svandammsparken och där står en liten spårvagn. Runt parken har det tidigare funnits en vändslinga. De turerna som vände där hette mycket riktigt 17. Troy står vid dörren och undrar om det är tid för avgång?

I andra änden av parken står de tre bockarna Bruse på rad, de är på väg mot sin bro. Vi morrar lite åt dem i förebyggande syfte. Matte säger: knäppskallar ska ni stå och morra åt skulpturer.
Öhh va då ra!

När vi går över deras bro blev vi tveksamma för det är någon där under. Jo det är det, jag tror bestämt att det är ett hemskt otäckt troll med ögon som tenntallrikar och en näsa lång som ett räfseskaft.

Vi kom helskinnade över bron och gick vidare. Vi kom så småningom till en hobbybutik och till vår lycka vi hittade husse där. Troy skulle prompt upp i knät på husse för att tala om för honom hur glad han blev. Det bästa av allt var att vi fick åka bil hem.

Det finns många hundar i vårt område. Om koppelhållarna är överens om att det är OK får vi hälsa på varandra. Det här är Alfons som är ett år. Jag tyckte han var intressant men Troy som bara bryr sig om tikar gick vidare till en spännande doftfläck.

MATTE! Nu krävs en promenadpollett! Ja inte bara en utan vi måste få minst två var. Att nöta tass så här kräver energitillskott.

Ibland bara händer det! Ett torkat kaninöra som kvällsmys. Varför är det inte alltid läge för kvällsmys?

Det här var konstigt sa Troy ! Vad gör de? I förrgår stängde man av vattnet i 4 timmar. Igår blev det strömavbrott i 2 timmar. Nu spolar de ut massor av vatten det har varit så i flera timmar.

Fredag och vi är på vinparyt hos vår kompis Tore. Matte provade flera sorter av Beauiolais Nouveau medans husse som skulle ratta bilen fick dricka bubbelvatten. Många nya tvåbeningar att hälsa på. Vi tar vårt uppdrag som schnauzer på stort allvar och varnar högljutt omgivningen när det ringer på dörren. Som ni se har jag full koll på ytterdörren.

Vilken härlig lördag! Vi åkte till Berga för en promenad med Söderortsgänget!

Troy vart galen av glädje och M försökte lugna honom lite, helt utan resultat. Den killen är väldigt pratsam och han måste fram för att hälsa på alla. Fast jag vet också att han egentligen vill kolla upp alla brudar.

Men som prinsessa stökar jag inte runt! Jag står värdigt och inväntar att kompisarna kommer fram och hälsar. En kille var lite för intresserad av min akterdel så mitt budskap var väldigt klart! Stick och brinn va!
Vad tror ni händer då? Jo då kommer lillebror stegandes med stela framben och säger till killen att bråkar du med min syrra va? Tigger du spö? Då ingrep matte, skönt.
När skall han fatta att jag klarar mig aldeles utmärkt själv.

Tänk att det skall ta sån tid innan vi kommer iväg. Äntligen börjar vi röra oss!

Det är en härlig väg runt åkrarna. Vi hittar vägen runt så vi tar täten.

Troy var ned i ett dike och när han kom upp behövde han mattes hjälp för han hade många kardborrar i skägget och på frambenen. Matte rensade bort de värsta, resten får vi ta bort senare.

Hemma och efter att matte rensat Troy från kardborrarna tar vi en eftermiddagslur. Väl behövligt efter den roliga promenaden. Troy la sig på sin favorit plats och nu sover han sju kvart i timmen.

Jag tar hörnan på soffan ZZZZZZ

Så då har ytterligare en vecka gått.
Hälsningar från

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s