Vecka 48 – 2021

Troy ville ha en liten stund för att sitta på berget och filosofera. Det var ganska kallt så matte ville inte att han skulle sitta för länge på det kalla berget och bli kall om rumpan.

Det var ett bra tag sen vi träffade Ella och Jäger. Ella är en snuzze av lite större modell och Troy som gillar långbenta tikar var i sitt esse. Själv föredrar jag en snuzze i min egen storlek så jag minglade lite med Jäger.

Vissa träd är bara mer intressanta än andra.

Råttspaning på hög nivå för någonstans här under löven finns deras bon. Nähä du matte, jag tänker inte gå vidare för jag skall röja runt i löven, vem vet vad jag kan få fram!

När man varit ut i kylan och kommer hem är det gosigt att sova i soffan med mattes ben som huvudkudde.

Då var det dags för ett träningspass hundhallen. Jag hjälper matte med att träna Troy på ett trekombinations hinder. Matte sätter Troy framför hindret och skickar sen iväg honom. Jag är på andra sidan och säger kom igen Troy, kom igen. Han klarar trekombinationen med glans!

Matte har en manick som är som ett långt spröt med en kula längst fram. Den är doppad i mjukost och med den leder hon honom genom slalombanan. Det går inte fort men han kommer igenom alla portarna.

Nytt trick, det är lite parkour över det hela. Puffarna är lite vingliga men han behöver bara vägledning av matte en gång sen har poletten trillat ned och det blev flera varv fram och tillbaka. Troy älskar verkligen att hålla på med trick och att lära sig nya grejor.

Bron var lite lägre ställd denna gång och matte har fullt sjå med att hinna med så hon manar honom att inte ha så bråttom. Ordet vänta finns inte i hundarnas ordbok, ja menar det är ju bara tråkigt så pinna på du matte.

A-hindret är nog favoriten. När vi får lite tid för lek med bollen kutar han dit då och då för att ta det utan kommando från matte. En del av träningen går ut på att lära sig vad de olika hindren heter. Vi avslutar med att varva ned lite det gör vi genom att köra ett pass med sitt, ligg, stå och high-five.

På vägen hem delade Troy och jag på en naturell QP på Mc Donalds. Sen när vi kom hem däckade jag i soffan.

Även Troy somnade han lade sig i andra änden på soffan, zzzzz!

Å så vart det vinter. Kramsnö är inte kul för det fastnar i våra benhår och tassar, dessutom blir skägget alldeles isigt. Men det måste medges att det blir ljusare ute och man blir inte lerig iallafall och då slipper man tassdusch.

Första lördagen i månaden och det betyder snuzzepromenad vid Åkeshovs slott. Matte trasslar med kopplen innan vi skall gå iväg. Jag som alltid sköter mig fick gå lös annat är det med vilda Troy han fick vänta tills vi kom till ängen innan han fick vara på fria tassar.

Det kom en liten osäker tjej på 9 månader. Jag sa till henne att det är ingen fara. Troy höll också ett öga på henne och fräste ifrån till en kille som var lite närgången mot henne. Ja ja, han anser att alla tikar är hans.

Egentligen vill jag inte ha jacka men nu är det så pass kallt (-9˚) så att det är skönt med den.

Jag snackade lite med Dojohusse för att se om han kunde tänkas ha lite godis. Fast jag gillar honom även om han inte hade något att smaska på.

Troy snackade lite med sin kullbrorsa Dojo. Vi har hört att han skulle till frisören så de diskuterade nödvändigheten med det.

Matte godis nu! Vi måste få många promenadpolletter om vi skall orka hela vägen. Du måste tänka på att det går åt mycket energi nu när det är så kallt. Passpå Troy, det kommer en smygandes bakifrån troligen för att försöka snika till sig en godis.

Ja då var veckan slut igen, fasligt vad tiden går fort. Många nospussar från

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s