Vecka 16 – 2022 Årets första skogsröj

Söndag och dags för hundträff på Klovsten. Kommer du då matte skynda dig, alla är nog där redan, skynda på nu. Äntligen blir hon klar och vi har fått på oss halsbanden med GPS.

Min kompis Helena och hennes Wilma var redan där! En massa kompisar vi känner från tidigare träffar men också några nya.

En ny bekantskap för oss var långbenta Velvet. Hon var väldigt tjusig tyckte Troy som är förtjust i långbenta brudar.

Troy och lilla glada Fido hade inte setts på länge så de hade mycket att snacka om. Alice passar på att ta ett ryggrulll och jag, jag minglar med alla andra.

Inez matte var väldigt populär, många sitter riktigt fint i stor förhoppning om att det kommer delas ut lite gotter. Alla fick en godbit och efter det startade minglet igen.

Så kom Tommy åkandes med sin fyrhjuling. Troy skulle absolut prova på att sitta på förarplatsen. Jag höll ett vakande öga på honom.

Sen var det dags för mig att inta min favoritplats. När andra hundar närmade sig höll jag dem stången genom att visa mina fina tänder.

Några hundar drog iväg till badstranden bakom Tommys hus. De blev hämtade av sina mattar och lilla Rosso fick åka fyrhjuling tillbaka till träffen. Flera av dem hade våt päls så de hade nog badat.

Hemma vid vagnen somnade vi och sov gott efter en härlig förmiddag. Troy sover med ett halvt vaktöga öppet. Det var mycket folk på campingen i det otroligt fina vädret så det var mycket att hålla koll på.

Vad …. är det redan morgon? Nä jag tänker inte gå upp och gå ut blir det inte tal om, jag vill sova lite till. Det är rent märkligt vad man sover gott i husvagnen.

Äntligen är det bästa skogsröjargänget samlat. Vi möttes på parkeringen utanför campingen och efter att vi hälsat på varandra gick iväg mot skogen. Snart är vi framme vid vår äng och då kommer vi att få springa på fria tassar.

Wow det är fullt av vatten i vårt lerdike. Det ligger lite i skuggan så diket täcks av lite is. Basse trampar igenom för att få tag på lite dricksvatten. Troy går ut på isen och matte säger akta dig du kommer trampa igenom. Han fortsätter gå och mycket riktig brister isen och han sjunker ned lite men med ett jätteskutt kommer han upp på fast mark.

Vår härliga äng, solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt i luften cirka 18 grader. Vi letar efter sork en stund sen har vi lite flockspring innan vi går vidare till skogen på andra sidan ängen.

Så var det dags för godissök bland löven. Man får verkligen använda nosen för att hitta de små godsakerna.

Livet är toppen, isen är borta på stora sjön och man kan bada. Jag håller mig dock på det torra men badgalningen är naturligtvis i. Alldeles bredvid oss är Basse i och badar. Alltså vad är det med dessa killar som inte kan motstå vatten.

Matte säger Troy där han står och soltorkar lite efter att ha varit i det iskalla vattnet. Matte jag tycker om dig, sen springer han fram till henne och stryker sig mot hennes ben.

Livet är alldeles hunderbart tycker Troy. Först ett dopp i sjön sen ett rejält ryggrull i mossa och torra löv. Men kära vän säger matte, så du ser ut.

Foto Helena Andersson

Rätt vad det var hittade vi ett mjukostträd som stod i full blom. Basse som var iväg på lite egna äventyr kom direkt och ville smaka lite han också. Sen stack Basse iväg igen han hade hittat något smaskigt han inte ville visa oss. Vi andra stannade vid våra mattar och tur vad nog det för det som Basse smaskat i sig gjorde att han mådde illa och kräktes under natten.

Basse hittade ett underbart vintermarinerat revben. Troy stod en stund och tittade på Basse medans han gnagde lite. Som den kompis Basse är lämnade han över benet till Troy efter en stund.

Troy tar glatt över revbenet och vill stanna en stund för att gnaga lite på det. När han gjort det ett litet tag gick han lite avsides och gömde det tills vi kommer tillbaka. Alla hundskogar borde ha lite ben gömda här och där.

På vägen tillbaka till campingen återkom vi till vårt vattenfyllda lerdike. Vi är alla jättetörstiga efter skogsröjet. Detta isiga dikesvatten är utsökt gott.

Tillbaka vid vagnen och Troy däckade ihop i en av stolarna med hakan på armstödet. På så sätt kunde han ha lite koll på campinggästerna medans han vilade. Det tar på krafterna med skogsröj.

Jag intar en plats i soffan med mycket kuddar där jag riktigt an gos ned mig. Var vänlig och väck mig när det är dags för middag, zzzzzzzz

Hemma i stan igen och vad händer då? Schamponering, en dubbel sådan också! Sen hamnade man på trimbordet, matte säger att det är dags för vårfrisyr. Alltså vad är det med mattar? Är det inte vatten och sånt där äckligt schampo så är det saxar och kammar. Kolla vilken hög det blev.

Nere vid båtklubben är det full aktivitet det är stor sjösättning i helgen. Några höll på och satte i sina båtar lite tidigare. Vi tyckte det var lite spännande att titta på dem som rörde sig på bryggorna.

I dag fyller jag 4 år. Vart tar tiden vägen säger matte som fortfarande ser mig som sin gosiga valp. Det gör inget att hon tycker så för då kan jag fortfarande slippa undan med lite bus. Vi åkte till Hanvedens IP och träffade söderortsgänget. Ett bra sätt att fira sin födelsedag.

Troy och jag har lite avstämningar under promenaden bl.a. för att hålla rätt på matte. Sen springer vi iväg och minglar med de andra. Troy och lilla söta Luna hade en träff. Hon är väldigt lik mig t.o.m. matte tar fel på henne och mig en kort sekund

Plötsligt kommer Troy och är våt på tassar, ben och mage. Han har hittat ett dike med vatten och när matte inte såg något var han i och plaskade runt. Ja ja suckar matte, han var iallafall ren i två dagar efter badet.

En vecka till har passerat och det har på det hela taget varit en bra vecka. Vintern är på väg bort och nu stundar en härlig vår och sommar. Ha det bra hälsar.

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s