Vecka 23-2022 årets första simtur och kompisrull.

I dag kom sommaren på riktig, 22 grader och rätt mycket sol. Vi minglade runt och tvåbeningarna diskuterade ointressanta saker. Det handlar om något växthus som finns här i närheten.

Efter träffen skulle mattarna till det där växthuset. Alice koppelhållare skulle sätta potatis och vi studerande noga att de gjorde rätt. När vi försökte oss på att gräva upp det tvåbeningarna gömt i jorden blev det ett fasligt liv. Då gick jag och la mig i skuggan.

Ganska snart tröttnade vi på att på håll studera jordbruk, jag menar inte en råtta så långt ögat kan se. Vi övertalade matte och Helena att vi skulle göra något annat. Vi drar ned till sjön och vi fick med oss mattarna. På vägen ner till sjön passade badgalningarna på att ta ett dopp i lerdiket. De luktar inte hallontårta efter dybadet.

Efter lerbadet sprang Troy ned till vattnet och kastade sig lycklig i. Han simmar riktigt bra fast jag förstår inte nyttan med att simma runt i sjön. Han ville inte gå upp och när han inte orkade simma längre simmade in och ställde han sig på botten, där stod han kvar tills det var dags att ta sig en tur till.

Wilma blev lite orolig för Troy och höll ett vaknade öga på honom. Matte sa inte så långt ut, det är långt bort till campingen(den skymtar i bakgrunden).

Lyckorull efter ett bad. Han är inte klok, upp och rulla sig i gräset och sen ner i vattnet upp och rulla igen, om och om igen.

Tommy frågade Troy om han ville prova på att åka fyrhjuling. De åkte iväg en bit men han började gnälla högljutt när de kom för långt iväg från matte. Tommy som kan hundar förstod varför han pep så han vände och åkte tillbaka till oss. Troy är en riktig mattegris.

När de stannade hoppade Troy ned och kutade direkt till matte för att berätta om hur spännande det är att åka fyrhjuling och att Bassehusse Tommy är en trevlig hundmänniska. Nu när det blev ledigt hos Tommy hoppade jag upp direkt till honom för jag älskar att åka fyrhjuling. Jag piper inte när vi åker iväg för jag är helt trygg med att vara med Tommy. Basse var lite avundsjuk men jag sa bara att nähä du nu sitter jag här.

Kolla…..någon har strött ut en massa godis. Det finns massor på en lite större yta så vi får jobba en bara stund för att hitta alla bitar. Att lämna någon yttepytte liten bit kvar finns inte på kartan.

Hmmm här har något vilt haft nattläger. Det finns några smarriga pluttar som vi tänkte ta men då kommer matte och säger äh strunt i det, kom nu så går vi vidare.

Massor av vitspröding, jag och Vilma markerade att vi hittat dem. Det lönar sig att markera vissa svampsorter för vi fick smaka tubost.

Snart kom vi tillbaka till sjön vid campingen och hundbadet, där släcker vi törsten. Vissa nöjde sig inte med att dricka utan skulle naturligtvis bada. De badar så fort en chans ges. De kommer nog få stora simfötter som ankorna innan sommaren är slut. Wilma och jag blötte bara tassarna.

Gå upp nu för en morgonrunda? Nja…. jag vill nog sova en stund till. Jag gräver ned mig bland mattes kuddar. Nej tjata inte…… jag går inte upp.

Vilma sa…. häng på mig nu! Hon tog täten och vi andra hängde på vår leading lady. Ut över ängen gick färden vi stannade till och kutade runt i gräset så vi blev varma. Wilma tog täten igen och ledde oss till Östersjön.

Alice och Basse hoppar i och börjar med en brottningsmatch i strandkanten. De är tokiga!

Ser ni mig i växtligheten på ängen. Matte säger att vi kan ses genom våra öron som fladdrar i vinden när vi hoppar upp för att se över växtligheten. Det är inte så lätt att hålla riktningen när man inget ser.

Dagens lyckorull sker efter ett dopp i sjön, det är rutin för Troy.

Nom nom nom vintermarinerade revben är smasken. Basse har många gömmor i skogarna och som den hyvens kille han är delar han med sig till Troy.

Tjoho…..Troys idol Bärgar Signe och lilla Ragnhild kom till vår camping tillsammans med sin husse och matte. Bärgar Berra och tjejerna stannade till en liten stund hos oss och vi fick hälsa på varandra. Senare på kvällen gick vi förbi hos dem och matte tog en bild på Berra och lilla Ranghild.

Fredagsmys på kvällen. Ett grisöra sitter alltid fint.

Nom nom nom. Matte jag gillar fredagsmys.

Lördag och dags för hundträff. Kolla matte Alice…….och hennes matte kommer. Troy sprang och hälsade dem välkomna! Wilma som för tillfället är koppelfånge höll ett vakande öga.

Tilly (Dalmatiner) kom och hennes husse hade mycket gotter som vi alla fick smaka av.

Matte klappade på däcket och sa, Troy hopp upp och gå runt. Han hoppade upp och gick ett varv på däcket, han fick han lite godis och massa beröm för att han fattade direkt vad han skulle göra. Sen tog han ett varv till runt däcket och satte sig för att få mer godis. Ja jo han fick en godisbit till men det tredje försök resulterade bara i beröm. Basse och Wilma tittade intresserat.

Foto Helena Andersson

Troy och Basse är riktiga kompisar de delar på allt och sticker gärna iväg för bus. För det mesta handlar det om någon sorts spa dvs vård av päls, företrädesvis i något lerdike. Denna gång var det dags för ett gemensamt lyckorull.

En härlig sommarvecka är slut. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s