Vecka 25 – 2022. Bad, lek och värme

Söndag och dags för hundträff på Klovsten. Den vita schnauzern Charlie kom och vi har inte setts på ett tag.

Sen blev det lite springa av, storpudel tiken Raska och Corgi tiken Majken tog täten och Troy försökte hänga på men han blir lite efter.

Troy och Charlie fånar sig, stela framben och de mullrande nere från magen, de låter båda som en V8 motor. De slutade båda och gick åt varsitt håll. De tog beslut om att gentlemen emellan så ser de inte varandra. Killar är bra larviga ibland.

Efter att träffen var slut kollade mattarna till växthuset. Mycket pyssel med ett sådant och det växer så det knakar. Medans Helena och matte höll på smög vi iväg för att kolla in Tommys grejer och för att se om han var där. Detta gillades inte av matte som ropade på oss.

Jag kommer!! Matte har en irriterande vana eller skall jag säga metod för att få oss komma. Om vi tvekar att komma ropar hon HEJ DÅ och går åt ett annat håll! Då blir vi oroliga för att hon skall försvinna för då får vi ett väldigt jobb att leta rätt på henne. Ibland misstänker jag att hon gömmer sig med flit. Nå ja det får vara som det är med det! Bäst att ta det säkra för det osäkra och ha koll på henne!

Jaaaa matte…. jag kommer! Jag skyndar mig allt jag kan.

Man blir trött av att gå på hundträff och att vakta växthus för att inte tala om att ha koll på matte. När vi kommer hem till vagnen tar vi varsin koja i besittning och nu skall här vara tyst på campingen, basta.

Idag skulle vi kolla in ett nytt hundbad på Solbacka. Det är en tidigare internatskola och konferensanläggning. Den har varit obebodd under några år men nu pågår en upprustning av hela anläggningen och de har börjar bygga upp ett hundbad.

Lite lekattiraljer har kommit på plats. De skulle naturligtvis provas mellan baden.

En härlig sandstrand med staket runt om badplatsen. Det var lite långgrunt vilket inbjuder till vattenlekar. Basse blötte ned sin tjocka päls sen rullade han sig i sanden. Därefter upp i träflisen och rullade sig igen. Men Basse då suckar Helena…. Tror hon fick ägna stor del av kvällen med att plocka flis ur pälsen.

Meteorologerna har förutspått varma dagar och då säger matte att det är dags för sommarfrissa. Alltså allvarligt talat, hur kan man bara få för sig att i den värmen ställa oss på trimbordet en timme.

Efter friseringen fick vi varsitt tuggben som lite kompensation. Nom nom nom jisses vad gott!!

Kompisar på campingen har en vovve som heter Henock. Han är en kille på 15 månadder som är lite vild. Han försökte rida på Troy som bestämt men vänligt sa ifrån med lite morr och en liten tandvisning. Efter att de klarat ut sin inbördes ragordning skulle de börja leka.

Det är lite för varmt för en skogspromenad så vi åkte till Tommy. Han bjöd mig på en härlig skjuts från bilen ned till badet. Han fick flera pussar som tack för åkturen. Troy sprang efter en liten bit men som den mattegris han är avbröt han och började pipa, sen vände han och sprang tillbaka till matte. Jag har inga sådana idéer för jag känner Tommy väl och är helt trygg med honom.

Nä nu blommar asfalten sa matte. Men Moha då, sa Helena. De var väldigt förvånad över att jag simmade iväg. Men nu är det så att den pinnen slängde matte i och då är den min. Jag tog pinnen från både Troy och Basse. Visade en halv huggtand och morrade lite för att markera att försök inte ta pinnen för då får ni spö. Men måste erkänna att det var skönt i vattnet cirka 23 g. Wilma hade noggrann koll på oss.

Matte hade flera pinnar och en med lite bark på. Troy tog den och gnagde en liten stund innan det var dags för bad igen.

När vi började att tröttna lite på badandet fick vi varsin tuggsticka av Helena. Jag som inte ville ha någon frukost tyckte att den satt som en smäck. Man blir hungrig av att bada.

Sen var det Troys tur att hämta pinnen.

Troy har varit ute och hämtat en pinne så jag simmar ut och möter honom.

Jag tog tag i pinnen men han vägrade släppa så det fick bli lite parsimmning en bit.

I vagnen bredvid oss bor en häftig brud som heter Dafne. Hon var på väg hem från campingens hundbad där hon tagit sig en simtur. Utanför oss stannade hon och la sig för ett lyckorull. Det är inte lätt att flytta på den tjejen. Matte säger att hundar kan förvandla sig till cementsäckar när helst de vill.

Husse gick över till grannen en stund. Jag ser honom genom frontfönstret och har full koll på honom.

Det går inte att vara ute när det är 27 gr varmt! Nä nu går jag in i min koja där har jag en härlig kylmatta och här stannar jag. Matte kallar mig för gökuret för när det behövs skälla ut någon eller något så går jag bara ut med framkroppen sen när jag är klar med gapandet backar jag in igen.

Matte lagar mat och då sätter Troy sig strategiskt. Han har full koll på henne när hon rör sig mellan vagnen kök och ute grillen. Konstig sittställning han har.

Det kom en kompis på besök hos Tommy. Husse Tommy och Jonas som han heter har jobbat ihop innan husse blev pensionär. Jonas kom i eget litet flygplan som det går att landa på vattnet.

Så nu är veckan slut och det är full sommar. Det är redan varmt så vi lägger oss på varsin kudde med kyldyna och kollar på alla som gör sig klara för att lämna campingen

Ha det bra alla.

Moha the bloggddog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s