Vecka 26 – 2022. Tryffelsök och ett besök i glasskiosken

Här sitter jag och svslkar av mina tassar på kylmattan. Mjukt och skönt för rumpan har jag också. Det är söndag och jag sitter här i godan ro och kollar på alla som gör sig klara för att lämna campingen. Det är kö fram till pumphuset och en del är väldigt stressade. Det är skönt att vi inte behöver stressa. Troy och jag är lite slöa efter den aktiva veckan som varit och så är det onödigt varmt. I dag tar vi lugna kortare promenader så vi orkar med den kommande veckan.

Matte! Varför har de så bråttom?

I dag är det stekhett så det blir korta turer, företrädesvis i skuggan. På en plats vi gick i skuggan hittade Basse en stor tryffel. Matte sa att vi också skulle leta så vi satte fart på sökandet. Wilma hittade en till men Troy och jag grävde lite där Basses tryffel växt. Matte kom och tittade varför vi grävde där och se det fanns mer på samma ställe.

Vi åkte till en kohage där det för tillfället inte fanns några kossor. För att komma in i hagen måste man ta sig över staketet via en stätta. Det var svårt men eftersom både Wilma och Basse lätt tog sig över måste vi ju också klara det. Troy först, sen jag och sist matte.

Vi fortsatte leta tryffel men hittade inget. På väg tillbaka till bilarna sa Troy, det finns svamp här. Duktig vovve sa matte och tog fram osttuben. Man får alltid smaka tubost när man gjort något extra bra. Helena sa duktig Troy, du har hittat en finluden stensopp.

Det är väldigt varmt, enligt bilen, 31 gr så åkte vi till ett hundbad som Tommy har ställt iordning. Vi stannade en lång stund. Wilma och jag stod länge i vattnet medans Troy och Basse badade de for upp på land och sen ner i vattnet igen för en simtur. Så höll de på hela tiden.

På väg tillbaka från hundbadet hittade Troy en väldigt bra godissten. Eftersom vi svalkat av oss i sjön gick det lätt att hoppa upp.

På vägen till bilarna bjöd Helena på en överraskning. Vi stannade till vid en glasskiosk. Här inhandlades fyra bägare med supersmaskig vaniljglass. Mattarna vart utan men vi fick varsin. Glass är superdupergott i värmen.

Det är svårt att äta ur bägare för de glider omkring lite men skam den som ger sig.

Troy ansåg att precis all glass måste man äta upp. Matte var hygglig och hjälpte till med att hålla bägaren.

Nu är det läge för en siesta och en lång sådan. Detta var en bra början på veckan. Zzzzzzzzz

Matte jag såg ekorren den stack iväg upp här.

Dags för en kvällstur. Vi mötte Rocky och hans husse. De bor på samma campinggata som vi. Vi brukar gapa lite när vi går förbi varandras vagnar. Men nu möttes vi nos mot nos och det utan att gapa. Troy var mer intresserad av att hälsa på hans husse.

Vi gick förbi den där hemska hundduschen och där stod Daphne och hennes matte. Troy kutade fram direkt till henne för att kolla om hon behövde någon hjälp.

Daphne är allt ok?

Kvällen tillbringades på vår altan. Troy sitter gärna där och kollar in omgivningen. På kvällen brukar det spankulera en katta-strof längs med spåret. Troligen jagar den sork i vårt sorkdike och det brukar vi protestera högljutt emot.

Tommy hade parkerat framför restaurangen och jag tog mig upp i hans famn. Jag gillar verkligen honom. Att åka Mule eller fyrhjuling med honom är det bästa jag vet.

Wilma tog sin matte och kom och hälsade på hos oss. Hon är skogsröjargängets leading lady. Troy viskade några hemligheter i hennes öra. Man kan lugnt berätta saker för henne för hon kan konsten att behålla en hemlighet och inte berätta för någon vad hon fått höra i förtroende.

Nu är jag väldigt trött så jag tar Råttis med mig och går och lägger mig. Det är mycket trevligt att Matte stoppar om oss båda. Jo jag har en Råttis hemma i stan och en här i vagnen. Ingen snuzze kan väl vara utan en sådan

Vaknade på söndagen och fick meddelande från Helena om att Aftonbladets söndagsbilaga handlar om hennes bok om svampsök med hund. Det är hela fem sidor och vi är med i både artikeln och i boken, som snart kommer ut.

Veckan är slut och snart börjar en ny. Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s