Vecka 28 – 2022. Bubbel och en robot.

Äntligen sa matte, nu fick jag en bild när du har Råttis i ett stadigt grepp. Ja du matte, du lurade mig för jag brukar lägga ned honom när du kommer med den där knäpplådan. Nu han jag inte med för du smög på mig.

Här är hunderbart att vara sa Troy. Först lite röj med kompisen Basse sen ett snuzzerace med Moha och avslutning med lite bad och ljuvligt vatten att dricka.

Vet ni, sa Troy det finns godis i gamla träd. När vi rensat stammen på godis fick vi en överraskning till. Det blommade osttubsblommor på utsidan.

Matte sa Troy, vi har varit och hämtat vildsvinet. Den var på rymmen men nu är den på rätt plats.

På andra sidan sjön körde en spårvagn.

Snart är körsbären mogna och det tycker vi om.

Vi mötte en fasansfull apparat. Jag höll mig lite avvaktande men Troy gick på för fullt. Kommer du hit får du stryk skrek han. Den stannade och gjorde helt om. Han är bra modig han.

Fina miljöer att promenera i. Man förväntar sig att en hästdragen vagn skall komma körandes.

En fantastiskt vacker stenbro hittade vi på vår väg.

I år blir det mycket hasselnötter. Matte säger att de är goda men jag har ingen uppfattning om det för jag äter inte nötter.

Längs promenadvägen hittade vi ett lämpligt ställe för att både bada och dricka sjövatten.

Sen var det dag för jobb. Vi skulle söka efter tryffel. Wilma och Basse gick lite för sig och vi för oss. Troy hade väldigt bråttom när han sökte av vår yta. Han stannade upp med nosen i backen krafsade lite och nosade igen, sen fortsatte han. Matte undrade vad han krafsat på och undersökte det lilla hålet han fixat till. Och ta mig tusan….. där nere i marken fanns det rätt många tryffelknölar. Matte sa att det gäller att hänga med för han är attans så snabb.

Idag skulle det bli varmt och matte skulle vara med och flytta ett tält. Vi åkte lite tidigare än vanligt och ett besök i ravinen stod på dagordningen. Där nere på botten är det svalt. Men tyvärr är bäckfåran torr. Basse och Troy fastnade på en doftfläck. Wilma sa men kom igen nu så går vi till sjön.

Men så såg vi något spännande ovanför ravinen. Vi drog iväg alla men jag vände ganska snart. Troy försökte hänga på men det gick inte så bra. När han kom tillbaka satt han en stund mitt i slänten och hämtade andan. Efter en stund kom Wilma och Basse och så var vi alla samlade och vi kunde fortsätta mot sjön.

Så kom vi fram till sjön och den fina bryggan. Basse och Troy var förstås förs ut på den. Det var väldigt varmt så vi tog en längre paus med bad och vila innan vi gick tillbaka till bilarna.

Idag var vi själva i skogen det var rysligt hett och en sån där tryckande värme som kan ge huvudvärk. Basse och Wilma hade tillsammans med Helena en repetitionskurs i svampsök för taxen Peps. Troy letade råttor och möss.

Matte det är varmt vi är törstiga och det finns inget vatten i dikena. Vi får leta vidare efter ett vattenhål.

Äntligen kände vi lukten av vatten. Vi kutade dit direkt och släkte törsten. Vad bra sa matte att ni hittade ett vattenhål. Jag skall ta med vatten i fortsättningen.

Snart är vi tillbaka på campingen. Troy hoppar upp på vad han anser är en godissten. Visst sa matte kom skall du få. Vad…… sa Troy, nä godis äts på stenen så du får komma hit. Så svårt kan det inte vara att gå upp en liten bit i slänten. Matte sa att du är en envis gynnare du!
Å så fick han godis när han satt på stenen. Vissa rutiner är till för att hållas.

Vad har du där Troy ett bo av något slag? Är det någon hemma där?

Troy och Basse gjorde gemensam sak och grävde på ett annat ställe. Ingen vet vad de grävde efter.

Wilma firade sin hemflyttningsdag. Hon bjöd på smarriga tuggstickor. Vi lade oss så vi hade utkik åt alla håll.

Nu har Helena fått boken om hundar och svampsök som vi är med i. Det har varit många tillfällen då vi varit i skogen och varit fotomodeller. Troy och jag har lärt oss mycket om sök av både svamp och tryffel bara genom att vara med. Vi fick en bok med en väldigt fin dedikation. Det skall firas med bubbel och jordgubbar för tvåbeningarna och varsin smarrig torkad luftstrupe. Matte har dukat upp fint och husse skjuter champagnekorken.

Vi gick till Klovsten lite senare för mattarna skulle fixa med ett uterum där Helenas skall ha sin bokrelease. Vi fick kuta lite fritt gör oss själva.

Killarna röjde runt och efter ett tag blev de trötta och varma. De grävde upp varsin grop i sanden och la sig där för lite svalka. De låg där och kollade in mattarna som stökade runt i uterummet.

Nu är veckan slut. Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s