Vecka 29 -2022 Sörmländsk träskhund och boksläpp

Alltså detta busiga vildsvin hade varit ute på egen hand och när Basse äntligen lyckades spåra upp den var det sen kväll. För att den inte skulle försvinna ut på nya äventyr grävde Basse en djup grop i sanden utanför ytterdörren och la ned den där. Han fick en tennisboll till sällskap. Det fungerade bra för vildsvinet var kvar dagen efter.

Tommy sa, Troy skall du hänga med på en tur med mulen. Han vet att Troy är helt mattefixerad och det skulle vara en bra träning att han fick åka med utan matte. Sagt och gjort, matte lyfte upp honom hos Tommy. Matte förmanade att nu sköter du dig, var nu duktig nu när du är med snälla Tommy och så åkte de iväg.

Jasså du matte….. du undrar vad jag smaskar på. Naja det säger jag inte. Jag sitter här i godan ro och håller allmän koll på allt och har en särskild koll på om Troy och Tommy kommer tillbaka med mulen. Inget undgår mig.

Troy sa matte vet du det är väldigt spännande och roligt att åka mule. Jag måste ju hålla koll på hur Tommy kör å så. Jösses vad härligt det är med alla dofter som bara kommer i vinddraget när man åker i ett öppet fordon. Greja i växthuset du så jag sitter här i skuggan framför mulen och vilar mig samtidigt som jag kan hålla koll på var du är. Jag gillar ju inte att du är utom synhåll.

Jag kollar in en champinjon för att veta hur den luktar. Kan vara bra att veta för den tillhör de sorter som det lönar sig att hitta.

Matte har konstiga ideer. Man skall sitta fint och titta på henne. Alltså hur svårt tror ni det är när det ligger en alldeles ljuvlig pankaksbulle i potten. Just en sådan ligger där så frestande på bänken, resten har hon i jackfickan. Hon är stenhård inget fuskande tillåts. Alla hundar satt fint och fick smaka.

Foto Helena Andersson

Wilma säger, alltså säg varsågod nån gång då! Vi väntar ju på att få ta den goda pankaksbullen.

Vi har fått en superskön säng med tak av vår granne Annelie, Daphnes matte. Troy ligger gärna där och samtidigt har han totalkoll. Vi i snauzerpatrullen är ju alltid i tjänst.

Vi träffade gänget vid vår äng. En reporter från Eskilstuna kuriren var med för att skriva ett reportage om Helenas bok. En bok där vi är med. Hon blev väldigt imponerad då vi hittade lite kantareller fast de var väldigt torra.

Sen skulle det tas bilder med Vilma och boken. Det blev ett litet pysslande för Wilma var inte så intresserad av att sitta fint. Men med pankaksbullar som belöning blev den önskade bilden tagen.

Vi hörde något spännande en bit bort i skogen som vi alla fyra tänkte rusa iväg till men då började det regna godis, väldigt konstigt. Vi glömde det spännande och började nosa efter gotter. Ja.. jag menar var sak har sin tid och för gotter är det alltid rätt tid för.

Kolla här sa Troy det luktar grävling eller nått. Troy sa matte, du går inte ned i det hålet även om den som bott där har flyttat. Faktiskt, han gjorde som hon sa! Men han var bra sugen på att krypa in i hålet.

När man varit duktig och hittat något mattarna vill ha t.ex tryffel eller svamp så får man smaka tubost. Troy och Basse som är bästa kompisar delar utan något som helst knorr. Vem som hittat svampen spelar ingen roll. Du undrar vilken sort som är bäst. Alla sorter smakar väldigt bra.

Detta är en stilstudie av en Sörmländsk träskhund. Den är mycket ovanlig och framträder endast efter ett bad i ett kärr med därpå följande rull i torra löv och kvistar. Som botemedel anbefalls ånyo bad i sjön varpå man måste lotsa träskhunden förbi lövhögar och dylikt och det är inte helt enkelt. I detta fall lyckades behandlingen och Basse återkom i sin rätta skepnad, till lycka för Helena som skulle ha honom i sin bil.

Nu är det för varmt, 34 g är för varmt även för mig som inte gillar kyla. Jag lägger mig i min koja på en kylmatta. Här stannar jag tills i kväll då vi går ned och badar.

Troy ligger i sin himmelssäng och har ett halvt öga på omgivningen. Du vet, vi är alltid i tjänst vi i schnauzerpatrullen. Badgalningen Troy säger, matte är det inte dags för ett dopp i sjön snart. Han hinner inte ens torka helt innan han skall i igen. Förra året badade han så mycket att han fick vattensvans och det gör väldigt ont. Nu har matte ransonerat badandet.

Mattarna var och grejade med växthuset. Vi andra passade på att kuta runt och spana av rent allmänt. Troy höll koll på var matte var. När hon varit utom synhål i så där 5 sek för att fylla på komposthögen springer han henne till mötes och stryker sig mot benen. Jag vet att hon inte försvinner utan jag väntar lugnt. Men så är jag en cool tjej.

Matte var har du varit?

Det är jädrans kul att jaga vattenstrålen när mattarna städar ur och fyller på hundpolen.

Foto Helena Andersson

Troy och Basse turas om att hugga i strålen. Jag fattar inte att de tycker att det är sååå roligt man blir tusan så blöt.

Foto Helena Andersson

Tokstollen Troy, efter bus med vattenslangen i hundpoolen rusade han direkt till en sandhög och resultatet ser ni här. Å så undrar husse varför det är så grusigt i hans säng.

Foto Helena Andersson

Matte tog resolut tag i problemet och sköljde bort sanden. Vill bara påpeka att ingen schnauzer tog skada av behandlingen. Han tänkte rusa tillbaka till sandhögen igen men då sa matte att kom så gör vi något annat isstället.

Foto Helena Andersson

Hmmm… vad är det här? Verkar gott. Det är ju supergoda körsbär. Glömd var både vattenslang och sandhög.

Det finns massorna av körsbär och mattarna plockar de på de nedersta grenarna. Trädet är jättestort. Mattarna diskuterade hur de skall kunna komma åt de som växer högre upp. Det återstår att se om det blir enligt planerna i så fall berättar jag om det.

Fotot Helena Andersson

Till baka till vagnen. Jag gömmer mig i min koja medans matte försöker karda bort alla frön av nejlikrot som Troy fått, över hela kroppen. Ibland går det något förbi som jag måste kolla lite närmare. Men jag sticker bara ut huvudet ur kojan för jag hoppas hon glömmer bort mig. Matte skrattar och kallar mig för gökuret.

Här började det att mullra och det förebådar störtregn. Kom nu sa matte vi tar en snabb kissrunda om vi kvickar oss på hinner vi nog innan regnet kommer. Så blev det, vi han precis tillbaka till vagnen innan det började ösregna. Efter middagen var det bara läge för att kura ihop sig i soffan. Matte är snäll för hon la på mig en filt. Det smattrar mysigt på taket och jag stannar här tills det sluta regna.

Zzzzzzzz

Troy tog plats på husses säng och även han fick en mysfilt på sig. Troy sa matte igår var det 34 grader och sol i kväll 13 grader och ösregn, är det det som kallas omväxlande väderlek?

Zzzzzzz

I dag är det ingen vanlig dag, det är bokrelease av Helenas bok den som vi hjälpt till med. Boken handlar om hur man lär oss att söka efter svamp. Vi har haft jättekul i skogarna när det skulle tas bilder till boken.

Lördag och vi var tidigt på Klovsten för det skulle fixas lite innan alla kom. Det skulle dukas upp med gotter och böcker. Ja det skulle finnas något till alla.

Tommy fixar markytorna utanför och vi går och möter de som kommer.

Det kom många vovvar med sina koppelhållare. Först var det lite spring och bus innan det var dags för release av boken.

Vädret började bli lite bättre och det var många som samlades utanför uterummet.

Vi tjänstgjorde tidvis som dörrvakter för det var bestämt att alla vovvar som skulle in i uterummet skulle vara kopplade, för ordningens skull. Ingen slinker in utan att vi i schnauzerpatrullen har kollat av.

Där inne tog Helena emot och signerade böcker med en personlig hälsning. Boken finns att beställ på både adlibris och bokus.

Efter några timmar var eventet över och Helena tog en välbehövlig paus innan det var dags att packa ihop.

Vi tog oss tillbaka till vagnen och la oss för att vila. Då försvann husse ut och man kan undra vart. Han kom strax tillbaka och vi återgick till viloläge.

En händelserik vecka är över. Ha det bra hälsar Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s