Vecka 30 – 2022 Champagne och skogsmarinerade revben.

Söndag kväll och vi är på väg till kompisarna Magnus och Gunnar för champagne party på deras brygga. De bor på lagom promenadavstånd..

Nu är det party sa Troy för här bor tre griffon tjejer och jag är ensam kille.

Magnus vad gör du sa Troy, det se väldigt spännande ut. Popp sa det och så var korken ur. Mysko det där med poppande flaskor.

Gunnar och Sara tycker om varandra

Lite senare på kvällen efter bad och mingel satte sig Troy uppe på på berget och filosoferade en stund samtidigt som han kunde hålla koll på allt och alla.

Mattarna fick minigurkor i bautaformat. Matte gjorde färsksaltad gurka på en. Tvi säger vi men matte älskar det särskilt på en macka med leverpastej.

På promenad i närheten av ravinen. Troy var lite besviken för bästa springkompisen Basse inte var med. Det är bra med en lite lugnare promenad för Troy har nog överansträngt vänster bakben. Han är lite stel när han legat och vilat.

Äntligen är ordningen återställd, röjarflocken är komplett. Dessutom har någon klippt ängen så nu ser vi varandra när vi kör lite race.

Jag älskar detta liv tjöt Troy och körde ett lyckorull.

Wilma och jag tog det lite lugnt och kollade av omgivningen. Wilma är lite trött för hon har börjat löpa och det tar på krafterna.

Basse var och hämtade ett av sina gömda skogsmarinerade revben. Troy fick ta över det efter en stund. Han bar runt det en lång stund, stannade och gnagde lite innan han gick vidare.

Wilma fick ta över den och smaka. När hon var klar gömde Troy det i skogen för att ha det vid ett senare tillfälle. Det är bra att ha lite både här och där.

Hallå…. det finns svamp här! Var är osttuben?

Alla får smaka och vi delar lika med varandra alltså tusan vad det är smarrigt med tubost.

Husse var sugen på en räkmacka så det fick bli ett återbesök på Lida. Jo då vi fick smaka några räkor dricka vatten ur glas.

Kolla sa matte, vilket sött ekipage.

Nu pågår byggande av alla knallebutiker på Heden och vi tog en tur runt för att kolla in vad de sålde innan marknaden öppnade. På lördagen var det ren panik med 1,5 mil lång kö på alla landsvägar som leder till Malmköping. Vi stannade på campingen medans matte tog en sväng upp på marknaden. Solen gassade och matte sa att det var som att gå i en stekpanna så hon gav upp och kom ned till oss istället.

När vi passerade Staffan och Crillans vagn mötte vi Nisse. Han vet hur man kliar så där gott.

Ut i skogen på svampsök men vi hittade inga. Det är väldigt torrt trots allt regn.

Vi övergick till ekorrspaning.

Wilma spanade också och ledde oss genom skogen. Jag sa, Wilma är du säker på att det är rätt väg. Det är fasligt mycket ormbunkar här och jag ser ingen stig.

Idag var det besök på en bra plats. Här kan vi springa lösa och när vi kommer på en gång på inkallning vankas det godis.

Det är väldigt trevligt att avsluta dagens tur med en rejäl klunk sjövatten.

Lördag kväll och vi hälsade på hos Staffan och Crillan. Troy försökte sig på att förklara att han minsann svälter och att man kan rädda honom genom att han får smaka lite på den ljuvligt doftande ”lax i paket”. Nu var det ingen som trodde på honom så vi fick fortsätta hem.

I väntan på middag intar Troy sin favoritplats.

Jag hämtade Råttis och så tar vi en vilopaus vi också i väntan på middagen.

Veckan är slut bara publicering i morgon kvar. Ha det gott hälsar.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s