Lite nya kompisar, spårslut med pannkakor och hundträff

Troy tycker att det är perfekt när trädstammen är mossbeklädd, den är mjukt att gå på och det blir bra grepp. Jag går bredvid och hejar på.

Vi mötte en väldigt trevlig chihuahua kille som vår förvirrade matte glömt namnet på.

Bella heter denna förtjusande dam. Troy började fjompig sig, ni vet pussa öra och andra sådana där fasoner som tangokavaljer brukar syssla med. Hon var väldigt vänlig och lät honom hållas.

Vi tittade till våra rondellhundar i Axelsberg. De har fått lite mer halsdukar och matte rättade till kepsen som hade halkat lite på sned.

Matte sa Troy här växer det svamp. Undrar vad det är för sort. Spelar ingen roll för han fick belöning i allafall.

Så kom vi till den där läskiga linbanan med de gungande träklossarna. Troy hoppade upp på början och gick spikrakt över till andra änden där han stannade och inväntade beröm och godis.

Wow alltså vilken kille den där Jack är. Han är en schnauzer fast av modell liiite större. Han var glad trevlig och väldigt lekfull.

Äntligen är vi tillbaka i vagnen! När vi på morgonen kom ut ur förtältet fick Troy korn på Basse och Wilma. Vi fick väldigt brått bort till vägen. Mycket riktig där stod våra allra bästa kompisar. Vi hälsade glatt på varandra och förväntningar om en riktigt härlig skogsröjartur infann sig.

Kom igen nu mattarna det är bråttom bort vårt till vår äng.

Detta är helt underbart att få vara på fria tassar i skogen är livet. Basse stack iväg en liten stund men när matte blåste i visselpipan och ropade gooodis kom han.

Ingen skogstur utan att utföra minst ett lyckorull säger Troy.

Men….hallå! Hur länge tar det att lägga ett blodspår och fixa till ett spårslut? Matte höll i våra koppel och väntan blev lång. Basse skäller som en galning, Troy låter som en hysterisk visselpipa, jag får erkänna att jag står och gnyr lite. Wilma tittar på oss och undrar varför vi stimmar så förtvivlat. Matte försöker avleda stöket genom att strössla ut lite godis på marken. Det fungerar så där, det verkar bara vara Basse som bryr sig om godiset.

Pankakor! Kolla det finns pannkakor här. Jösses vad gott det är! När alla bitar var hittade stack både Basse och Troy iväg och städade spåret. Ingen liten blodfläck får vara kvar för detta är vårat spår ingen annan skall få hitta det.

Rätt vad det var dök Basse och Troy ned i varsitt hål och började gräva intensivt. Vad de grävde efter fick vi inte veta.

Matte har fått en ny kamera i födelsedagspresent av husse. Nu skulle den testas och många bilder blev det. Troy tycker matte är tjatig om att han skall sitta fint.

Foto Helena Andersson

Matte säger att Basse blir väldigt fin på bild, han är en riktig fotomodell som gillar att posera.

Lördag i Malmköping och det är dags för hundträffen. Husse följde med och jag höll koll på honom. Det kom många till träffen i det fina höstvädret.

Wilma fick lite kli och gos med Tommy och Alice husse Patrik. Hon tyckte det var sååå härligt att hon nästan svimmade men bara nästan.

Troy tog med husse till vippbrädan och visade hur man går på den. Husse klarade sig bra med handledningen.

Troy fick en åktur på fyrhjulingen. Basse följde med för att visa sin kompis att det inte är farligt.

Nu är veckan slut och vi njuter behövlig vila i husvagnen med lite lördagsmys. I morgon åker vi hem till stan. Ha det bra alla hälsar.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s